Vrijwilliger in Beeld

  Nieuws
Theo en Ria van Vliet en Jaymie Steeman van Stichting Speelgoedbank Den Helder. (Foto: Johan Brand)
Theo en Ria van Vliet en Jaymie Steeman van Stichting Speelgoedbank Den Helder. (Foto: Johan Brand) (rodi.nl)

DEN HELDER - “Die big smile is prachtig om te zien”. Aan het woord zijn Jaymie Steeman en Theo en Ria van Vliet, respectievelijk bestuurslid en vrijwilliger van het bestuur van de Stichting Speelgoedbank Den Helder. Theo: “De speelgoedbank is in 2012 opgericht omdat er veel gezinnen zijn, die geen speelgoed voor hun kind(eren) kunnen kopen. Wij helpen deze gezinnen, zodat ze één keer in de maand iets kunnen uitzoeken. En met hun verjaardag, of met Sinterklaas en Kerst krijgen ze iets extra’s.”
Te midden van heel veel mooi speelgoed vertellen deze drie vrijwilligers in de Koningsdwarsstraat 146 hun verhaal. Jaymie geeft aan dat ze al dit speelgoed krijgen via donaties van particulieren, maar ook bijvoorbeeld via een financiële bijdrage van de Rotaryclub Den Helder-Julianadorp en subsidie van het Oranjefonds. Ria: “We kunnen altijd nog meer speelgoed gebruiken, vooral voor de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar en dan speciaal voor meisjes. Voor kinderen is speelgoed heel belangrijk, zodat ze kunnen leren spelen en delen en zich op zo`n manier kunnen ontwikkelen.” Wie mogen van de Speelgoedbank gebruik maken? Jaymie: “Door verwijzing via diverse organisaties, zoals Vluchtelingenwerk, MEE & de Wering, Sociaal Domein van de Gemeente of via de Voedselbankpas."
"Het grijpt je aan, als ouders emotioneel zijn, dat ze op deze manier hun kinderen iets kunnen geven en dat ouders van vluchtelingenwerk zo blij zijn met de Nederlandse boekjes, waarmee ze de taal kunnen leren”, aldus Ria die samen met Theo alle speelgoed controleert, repareert en schoonmaakt en daarna er mooie pakketten mee samenstelt. "We weten, dat er nog veel meer gezinnen die speelgoed via de Speelgoedbank zouden mogen betrekken. Naast het speelgoed mag elk kind ook iets extra’s meenemen, bijvoorbeeld een boek of spel.”
De Speelgoedbank aan Koningsdwarsstraat 146 is woensdagmiddag open van 13.30 tot 15.30 uur. Vrijwilligers helpen dan bij de keuze van het speelgoed of bij de inbreng van het ingeleverde speelgoed. Trouwens: een paar extra vrijwilligers zijn ook van harte welkom! Meer informatie is te vinden op: www.speelgoedbankdenhelder.nl.
Organisaties die ook een vrijwilliger of een groep vrijwilligers in beeld willen brengen kunnen contact opnemen met MEE & De Wering/Noordkopvoorelkaar, denhelder@noordkopvoorelkaar.nl. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwillige inzet en informele zorg. Noordkopvoorelkaar heeft een aanbod aan leuke, interessante hulpvragen en hulpaanbod op www.noordkopvoorelkaar.nl.
Tekst: Johan Brand.

Meer berichten