Beast in Zevenskoop

  Nieuws
Beast. (Foto: aangeleverd)
Beast. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Zevenskoop heeft weer een mooi programma samengesteld voor het Rialto theater aan Julianaplein 43 in Den Helder. Van donderdagavond tot en met maandagavond draaien de volgende films in de komende periode: Que Dios nos perdone; Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot; Beast. Zaal open om 20.00 uur, aanvang film 20.30 uur. Reserveren is niet mogelijk.
Que Dios nos perdone is te zien tot en met maandag 13 augustus. In de broeierige zomer van 2011 in Madrid werken twee rechercheurs aan een zaak waarbij een gewelddadige seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. In de hitte van de Spaanse miljoenenstad worden in diezelfde periode massale straatprotesten georganiseerd tegen de economische malaise en zijn anderhalf miljoen gelovigen in afwachting van paus Benedictus XVI. Het bezorgt de veiligheidsdiensten de nodige kopzorgen.
Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot draait van donderdag 16 tot en met maandag 20 augustus. Het leven van John Callahan staat volledig op zijn kop wanneer hij na een auto-ongeluk in een rolstoel belandt. Zijn relativeringsvermogen en gevoel voor humor bij het maken van cartoons brengen hem er weer bovenop. Een nieuwe film van gevierd regisseur Gus van Sant (Milk, Good Will hunting).
Beast is te zien van donderdag 23 tot en met maandag 27 augustus. Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll (Jessie Buckley) haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal (Johnny Flynn), brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. En de vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller.

Meer berichten