De ouwe Helder

  Nieuws

DEN HELDER - De commissie ‘Themamiddagen’ van de PCOB (Protestants Christelijke Oudere Bond) nodigt iedereen uit voor een themamiddag op donderdag 23 februari in de Vredeskerk, aanvang 14.30 uur. Op die middag zal Jan Kikkert, van de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis, de aanwezigen meenemen op een rondtrip door ‘de ouwe Helder’ en stelt de vraag: wat weten we daar nog van?

Wie kent nog de Langestraat, de Middenstraat, de Laan en tsa waar zaten die ook al weer? En wie waren die bekende ‘kraaien’ die daar woonden? Ook mensen die niet uit Den Helder komen worden door Jan aan de hand van oude en nieuwe foto’s meegenomen door de stadswijk achter de Singel. Even uitwaaien bij ‘Landshok’, de Windwijzer, het zwembad (in de volksmond pierrebadje geheten) op de kluft en het andere zwembad op de dijk. Uiteraard ontbreekt het KNMI niet want men wil toch altijd op de hoogte zijn van wat er voor weer komt? En hoe zat het nou ook alweer met de Redders? En niet te vergeten de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog met de verwoesting van dit stadsdeel.
Al deze zaken komen aan de orde en het is absoluut niet de bedoeling, dat alleen Jan Kikkert aan het woord komt. Hij staat ook open voor ieders eigen belevenissen in dit stadsdeel. Immers geschiedenis is een levend iets, dat moet met elkaar gedeeld worden en vandaar dat de verhalen met prachtige foto’s omlijst worden om de herinnering levend te houden of levend te maken. En mocht men zelf nog foto’s uit die tijd hebben, schroom dan niet en neem ze mee want dan kunnen ze ter plekke getoond worden. De entree is vrij. Een kopje koffie of thee met een koekje kost een euro.

Meer berichten