(Foto: Jamie de Vroom)

Art in de Kampanje

DEN HELDER - Het theaterstuk Art van de Franse schrijfster Yamina Reza is zaterdag 30 maart te zien in theater de Kampanje met steracteurs: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom. Het eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap was vier keer eerder te zien in Nederland, waarvan die met Paul de Leeuw, Hans Kesting en Edwin de Vries uit 2014 de bekendste is.

In Art kruipt de cast in de huid van de vrienden Serge, Mark en Ivan wiens vriendschap flink op te proef wordt gesteld. Serge heeft een peperduur schilderij gekocht en vraagt de mening van zijn vrienden. Dat leidt tot ongezouten uitspraken en pijnlijke onthullingen.

Allengs wordt de discussie grimmiger en blijkt dat het over veel meer gaat dan de waarde van kunst: appreciatie van de ander, acceptatie, respect - en het gebrek eraan. Centraal in het stuk staat de grote kunst van vriendschap. De toeschouwers zien hoe meestal schijnbare futiliteiten en niet belangrijke zaken meestal vriendschap of liefde bepalen. Art is rijk, grappig en ontroerend. Kijk voor meer informatie op: www.kampanje.nl

Meer berichten