Ds. Willem J.J. Glashouwer.
Ds. Willem J.J. Glashouwer. ((Foto: Christenen voor Israël))

'Waarom Israël?'

DEN HELDER - In de Ambassade vindt donderdag 28 februari een studieavond plaats met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: 'Waarom Israël?'. De bijeenkomst vindt plaats aan Nieuwe Kerkplein 2 in Den Helder. Aanvang 19.30 uur, toegang is gratis.

Het huidige Israël is geworden tot een volk als alle andere. Maar is dat wel echt zo? En wat is de oorzaak van het telkens opvlammende antisemitisme, van de Jodenhaat?

Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van Israël, en Ismaël, voorvader van de Arabische volken. Wat is de Bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen rond de spanningen in het Midden-Oosten? Is er ook zegen voor de Arabieren en Palestijnen en welke rol speelt de islam in dit conflict?

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen.

Meer berichten