Beleeftuin Pluto gaat er komen

Algemeen
De kinderen zijn blij dat de Beleeftuin Pluto er nu echt gaat komen.
De kinderen zijn blij dat de Beleeftuin Pluto er nu echt gaat komen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Dankzij de donatie van € 10.000, - van het VSBfonds is de begroting voor buurtinitiatief Beleeftuin Pluto rond. De projectgroep heeft de afgelopen maanden maar liefst € 80.000, - opgehaald voor de realisatie van hun plan.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving en is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar € 26 miljoen donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.

Cyril Kraak, één van de initiatiefnemers voor Beleeftuin Pluto, is enorm blij: "Met dit mooie bedrag van het VSBfonds hebben we ons einddoel bereikt. We zijn echt zo trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen! En nu gaan we aan de slag!" Zaterdag 9 maart is de aftrap van de realisatie van de Beleeftuin door samen met buurtbewoners de eerste materialen uit de speeltuin te verwijderen. Vervolgens gaat Hoek Hoveniers in de weken erop aan de slag om de Beleeftuin te realiseren. Kraak: "We moeten nog even een paar maandjes geduld hebben, maar zondag 12 mei gaan we de Beleeftuin feestelijk openen!"