Eten uit eigen tuin

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

DEN HELDER - Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zaterdag 9 maart meedoen met de activiteit 'Eten uit eigen tuin' in De Helderse Vallei. Tijdens de activiteit ontdekken ze wat planten nodig hebben om goed te kunnen groeien. Ze gaan leuke ontdekproefjes doen over grond, zonlicht, water geven en het juiste voedsel voor planten. Na de activiteit weten ze precies hoe ze thuis aan de slag kunnen. Deze activiteit duurt van 14.00 tot 15.30 uur. De kosten zijn € 2,50 per kind en begeleiding door een ouder of verzorger is noodzakelijk.

Vraag je je ook wel eens af wat er allemaal in je verzorgingsproducten zit? De terminologie op de ingrediëntenlijst maken het vaak niet duidelijker. Wil je zeker weten dat je alleen puur natuur gebruikt? Doe dan mee met de workshops natuurlijke verzorgingsproducten maken van Rosea Pommeralis bij De Helderse Vallei. De drie verschillende workshops worden zondag 10 maart gegeven bij De Helderse Vallei: tussen 11.00 en 12.15 uur kun je zelf een verzorgende lippen balsem maken; van 13.00 tot 14.15 uur ontdek je hoe je een verzorgende zalf van natuurlijke ingrediënten maakt; van 15.00 tot 16.15 uur is het mogelijk om een eigen bloemenparfum samen te stellen.

De workshops lippenbalsem en bloemenparfum maken zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding door een ouder/verzorger en kosten € 8 per workshop per persoon. De workshop zalf maken is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en kost € 10,50 per persoon. Aanmelden voor één of meerdere workshops kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of via 0223-612555. De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl