Harry Brinkman ontving van wethouder Bob Siemons in 1990 de Emancipatieprijs.
Harry Brinkman ontving van wethouder Bob Siemons in 1990 de Emancipatieprijs. ((Foto: aangeleverd))

Helderse 'Nostalgia'

DEN HELDER - In de wekelijkse rubriek 'Nostalgia' geeft de Helderse stadshistoricus Marinus Vermooten een vooruitblik op zijn radioprogramma Nostalgia dat hij elke zondag van 12.00 tot 15.00 uur presenteert op de lokale omroep L.O.S. Den Helder. Zijn radioprogramma handelt grotendeels over de geschiedenis van Den Helder en Julianadorp met in het derde uur nostalgische muziek.

Wethouder Bob Siemons had deze maand 25 jaar geleden de portefeuille van Welzijn en Cultuur overgedragen aan zijn opvolger M. Stegers. Kort na zijn afscheid verhuisde Bob Siemons naar Laren. Bij zijn vertrek keek Siemons met genoegen terug op de realisering van 'De Kroonpassage', waar hij als wethouder Ruimtelijke Ordening vanaf het begin bij betrokken was. Als tweede hoogtepunt in zijn wethouderschap beschouwde hij het werkterrein van Welzijn. Bob Siemons kwam in 1954 als adelborst in Den Helder waar hij op het KIM een opleiding op het gebied van tactiek, techniek en management volgde. In 1986 ging hij in de rang van kapitein ter zee 1ste klas met functioneel leeftijdsontslag. Kort hierna werd hem gevraagd deel te komen uitmaken van de gemeenteraadsfractie, zo werd hij bij de hierop volgende verkiezingen op de kandidatenlijst gezet. Per 31 augustus 1988 volgde hij S. Post als wethouder op die, na een besluit van zijn collega wethouders over een herschikking van portefeuilles, opstapte. In het eerste uur een uitvoerig gesprek met Bob Siemons.

Jose Bontje en Monique Looyenstein verkochten sinds april 1994 vanuit de Wezenstraat verse bloemen en planten. José en Monique hadden een assortiment bestaande uit bloemen en planten en droogbloemen. Dat beiden op dit terrein ervaring hadden bleek uit het maken van een groot bloemwerk van de Lentetuin in Breezand. Ook bruidsboeketten, corsages, trouwboeketten en grafarrangementen behoorden tot hun specialiteiten.

Voorts is een gesprek opgenomen met de in Zwolle wonende dochter van Joop Ottersberg, in de periode 1950-1956 technisch hoofdambtenaar van Openbare Werken in Den Helder. Joop Ottersberg had zich gedurende vijf jaar op velerlei terrein onder de Helderse bevolking begeven. Zo was hij de vindingrijke organisator van de historische optocht '5 5 5 5' welke ter gelegenheid van de tiende herdenking van de bevrijding in mei 1955 werd gehouden.

Meer berichten