Zie met eigen ogen wat er allemaal rondvliegt over het Balgzand.
Zie met eigen ogen wat er allemaal rondvliegt over het Balgzand. ((Foto: Dutchphoto))

Broedende vogels op het Balgzand

DEN HELDER - Ga op pad met de gidsen van Landschap Noord-Holland en ontdek zondag 12 mei van 13.30 tot 15.30 uur hoe bijzonder het Balgzand is.

Het broedseizoen is volop aan de gang en dat is een spannende tijd. Normaal gesproken is Balgzand afgesloten voor publiek, maar tijdens deze excursie kan je mee om zelf alle vogels te zien en de bijzondere sfeer te beleven. Broedvogels, zoals de lepelaar, tureluur, kluut, visdief, scholekster en maar liefst vier soorten meeuwen, broeden hier graag op de schorren langs de dijk. Vlakbij hun rijk gedekte tafel: de wad bodem. Ook biedt Balgzand een goede rustplaats voor trekvogels, zo goed dat ze soms zelfs hun reis naar het Noorden nog wat uitstellen. Is hun verenkleed al gewisseld naar het zomertenue, dan valt er veel te genieten.

In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst vanaf het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is ongeveer 5 kilometer. De excursie gaat van start bij Natuurinformatiepunt 't Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder. Graag aanmelden op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Meer berichten