Rondje Cultuur Huisduinen vindt zondag 26 mei plaats.
Rondje Cultuur Huisduinen vindt zondag 26 mei plaats. ((Foto: aangekeverd))

Rondje cultuur Huisduinen

Huisduinen maakt zich op voor Rondje Cultuur

HUISDUINEN - Rondje Cultuur Huisduinen vindt zondag 26 mei voor de zevende keer plaats van 11.00 tot 17.00 uur in het voormalige vissersdorp. Het beloofd een bijzondere aflevering te worden van het evenement dat door het hele dorp enthousiast is omarmd. Om 10.30 uur verricht de Commandeur buiten dienst Kees Boelema Robertus, directeur van het Marine Museum, de opening in het dorpshuis, waar de inwoner van Huisduinen Piet van Doesburg zijn expo Nautische cartoons presenteert.

Het thema Nautisch krijgt een vervolg in het Huisduinerkerkje waar Nautische ornamenten worden getoond. In het dichtershuisje aan Zeeweg 21 geeft dichter des Vaderlands Tsead Bruinja acte de présence geven. Hij krijgt hierbij ondersteuning van een dichterscollectief die met een aantal nieuwe namen het programma vullen. In de loods op het voormalig O.S & O terrein in de R.W.v.d.Wintstraat exposeren leden van de fotowerkgroep Den Helder hun nieuwste foto's.

Het enthousiasme onder de deelnemers en bezoekers is onverminderd groot, hetgeen blijkt uit het aantal aanmeldingen van bestaande en nieuwe tuinen. Het culturele rondje bestaat uit een fiets- of wandelroute op Huisduinen waar men op een groot aantal locaties kennis kan maken met alles wat Den Helder en Huisduinen in het bijzonder te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Op negenentwintig adressen in privé- tuinen en gebouwen worden creatieve vormen als beeldhouwen, keramiek en schilderijen getoond, daarnaast wordt op diverse locaties gemusiceerd. Dorpsbewoner Jack Ambriola geeft een aantal historische rondleidingen door het dorp.

De hotels en restaurants van Huisduinen zijn geopend en in een privé-tuin kan men genieten van eigen gebakken taart met koffie. Alle meeropbrengsten van deze dag komen ten goede aan verfraaiing van het dorp Huisduinen. Zie voor het volledige programma en de adressen van de diverse locaties: www.rondjecultuurhuisduinen.nl

Meer berichten