Dag van de Muziek wordt zaterdag 25 mei voor de 25e keer gehouden.
Dag van de Muziek wordt zaterdag 25 mei voor de 25e keer gehouden. ((Foto: Gerard Krol))

Jubileumeditie Helderse Dag van de Muziek

DEN HELDER - De Helderse binnenstad staat zaterdag 25 mei in het teken van de Dag van de Muziek. Van 11.00 tot 20.30 uur het grootste amateurmuziekfestival van Nederland plaats en deze keer met een extra feestelijk tintje vanwege het 25 jarig bestaan.

Op twintig podia in de binnenstad is er een zeer divers muzikaal programma. Ruim 1800 (amateur) muzikanten laten van zich horen. Van bands, koren, individuele zangers en zangeressen tot dans- en muziekgroepen. Iedereen heeft een andere smaak in muziekgenres. Op de Dag van de Muziek vind je gegarandeerd iets wat specifiek bij jouw smaak past! Van klassieke klanken tot harde rockmuziek; voor iedereen is er wat wils. Deelnemers komen vanuit Den Helder, de regio en zelfs buiten de landsgrenzen wordt de Dag van de Muziek steeds bekender.

De meeste podia staan in de horecagelegenheden. Ook zijn er een aantal buitenpodia. In het Stadspark laten de cursisten van Triade zich horen, bij de nieuwe terrassen van de horeca op Willemsoord staat het Jong Talent Podium van Mee & de Wering. In de Koningsstraat is een gezellig buitenpodium en op het Breewaterplein treden grote orkesten en groepen op. Bij Rik's Bodylanguage zijn dansers van diverse dansgroepen te zien en voor Wienerhof en Vishandel Boon laten veel koren van zich horen. Achter Windkracht 13 spelen diverse geweldige bands en zangers/zangeressen.

In 2019 bestaat de Dag van de Muziek 25 jaar en dat wordt gevierd. Tussen de reguliere optredens door zijn er ook wat verrassingen terug te vinden in het programma. Op straat is er van alles te beleven zoals straattheater, een mini reuzenrad en bijvoorbeeld een karaokebus. Vanaf 17.15 uur begint het jubileumprogramma op het grote podium in het stadspark. Naast de eigen talenten wordt het programma aangevuld met bekende artiesten zoaals Jenny Lena en de swingende groep Big Black and Beautiful. DJ Marcel Meijer is aanwezig en het docentencollectief van Triade laat van zich horen. Tot 20.30 uur gaat het dak eraf. Aan lange tafels kan iedereen genieten van een hapje en een drankje in het sfeervol ingerichte park.

Naast het park klinkt er 's avonds ook muziek in onder andere Windkracht 13 en het Boerenverdriet. Om 20.15 uur start het concert van Muziekvereniging Winnubst in Theater de Kampanje. Zin in een 'fout' feest? Ga dan om 22.00 uur naar Studio 62.

Dag van de Muziek is een dag voor en door de muziekliefhebber met een gouden randje. Bekijk www.dagvandemuziek.nl voor aanvullende informatie.

Meer berichten