(Foto: aangeleverd)

Eerste Pinksterdag met kotter door Noord-Holland

DEN HELDER - "Zin in een bijzondere vaartocht door Noord-Holland, met onze waddenkok aan boord?" Zondag 9 juni, eerste Pinksterdag, vaart Jan Rotgans met zijn schip vanaf Kooyhaven Port of Den Helder dwars door Noord-Holland richting Amsterdam. De aanvang is 8.30 uur en de afvaartijd is 9.00 uur. Er zijn nog plekken vrij aan boord voor eerste Pinksterdag.

Onderweg maakt kok Ben Hettinga culinaire bijzonderheden uit de streek waar de deelnemers doorheen varen. De passagiers bekijken de mooiste plekjes van Noord-Holland nu eens van de andere kant: vanaf het water. Via het Noord-Hollands kanaal vaart het schip door Alkmaar, naar Akersloot en het Alkmaarder Meer. Vervolgens over de Zaan, langs de oude fabrieksgebouwen en de prachtige Zaanse Schans. Via de oude sluis van Zaandam richting Amsterdam over het IJ. Hier vaart de boot langs de grote vrachtschepen en het Centraal Station. Uiteindelijk meren de passagiers met het schip aan in de Oude Houthaven voor het diner. Na afloop staat de touringcar gereed om de deelnemers weer terug naar Kooypunt te brengen. "Het belooft een prachtige vaartocht te worden, waarbij 'genieten' hoog in het vaandel staat." Aanvang is 8.30 uur en de afvaartijd is 9.00 uur en deelnemers zijn omstreeks 20.00 uur weer terug in Den Helder. De kosten zijn € 87,50,- per persoon, inclusief lunch, mooie hapjes, diner en touringcar. Boeken via, tel. 06-51783545.

Kijk voor meer informatie over deze tocht en vaartochten op de Waddenzee op www.janrotgans.com of mail naar: info@janrotgans.com.

Meer berichten