De HemelvaartsFair wordt afgesloten met een schuimparty voor kinderen.
De HemelvaartsFair wordt afgesloten met een schuimparty voor kinderen. ((Foto: aangeleverd))

HemelvaartsFair in Nieuw Den Helder

DEN HELDER - Tijdens de HemelvaartsFair is het donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag een gezellige drukte aan de Korvetstraat in Nieuw Den Helder. Daar staan van 10.00 tot 16.00 uur zo'n zestig marktkramen. Er is entertainment en kinderen kunnen zich naar hartelust vermaken. Entree is gratis.

Na een periode van vier jaar pakte het nieuwe bestuur van buurthuis Zuid-Ooster in 2012 de Hemelvaartmarkt weer op. Flip Kos organiseerde de markt, Sikina Pinchetti deed het entertainment en het buurthuis begeleide de kinderactiviteiten en het reilen en zeilen in gebouw Zuid-Ooster. De nieuwe formule bleek aan te slaan. De afgelopen jaren is de Fair alleen maar groter geworden. Bezoekers komen niet alleen uit de omliggende woonwijk, maar uit heel Den Helder en zelfs uit de regio.

Tijdens de HemelvaartsFair is de Korvetstraat achter het Koggenschip weer goed gevuld met een zestigtal kramen en diverse verkoopwagens met lekkere versnaperingen zoals ijs, churros, Vietnamese loempia's en pasteitjes, frites, Antilliaanse broodjes et cetera. Voor de kinderen is er een Kinderdorp met een eigen rommelmarktje, diverse speeltoestellen, schminken, ponyrijden en een muziekworkshop van Winnubst in het buurthuis. Ter afsluiting is er vanaf 16.00 uur de Schuimparty voor kinderen met muziek van DJ Jaimy.

Meer berichten