Activiteiten Helderse Vallei

Algemeen
Peutermoment bij Helderse Vallei.
Peutermoment bij Helderse Vallei. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Peuters kunnen woensdag 26 juni met een ouder/verzorger tussen 10.30 en 11.30 uur meedoen met een gezellig uurtje dat speciaal voor hen georganiseerd wordt. Aan het begin van de activiteit wordt een verhaal voorgelezen. Daarna gaan de peuters op bezoek bij de dieren op de kinderboerderij.

Ze maken kennis met de diverse dieren, nemen een kijkje in hun stallen en hokken en vegen de vloer van de dieren. Natuurlijk zijn er ook genoeg dieren om te aaien en te voeren. Opgeven voor het Peutermoment kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555. De activiteit kost € 1,50 per kind. Begeleiding door een ouder/verzorger is noodzakelijk. Lukt het om op één dag 1.000 planten en diersoorten te zien? Op 29 juni wordt dat geprobeerd, want dan organiseert de KNNV de 1.000-soortendag bij De Helderse Vallei.

Excursies

Er worden de hele dag door excursies georganiseerd door deskundigen, waarbij alle soorten die worden waargenomen genoteerd worden. De dag start met een plantenexcursie en eindigt met een nachtvlinder excursie. Daar tussen zijn excursies die gericht zijn op onder andere paddenstoelen, strand, vlinders, waterbeestjes en mossen. Iedereen kan gratis deelnemen aan de excursies en zo kennis maken met de enorme soortenrijkdom van deze omgeving. De excursies duren anderhalf uur en starten vanuit het bezoekerscentrum (m.u.v. nachtvlindernacht). Vooraf aanmelden is niet nodig, opgeven kan ter plaatse. Binnenkort vindt de 'Dag van het Wad' plaats. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni worden overal in het Waddengebied activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het wad. Ook bij De Helderse Vallei!