Eén van de schilderijen van Astrid Kooij.
Eén van de schilderijen van Astrid Kooij. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe expositie in Helders ziekenhuis

DEN HELDER - In de gangen van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder zijn weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Met dank aan de kunstenaars van Triade, Linda Kap, Astrid Kooij, fotowerkgroep Den Helder, Jos Apeldoorn en Gitta Derks. De expositie is tot eind september op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08.30 en 17.00 uur.

Een vaste groep cursisten bezoekt al jaren ieder vrijdagmiddag het schilder- en tekenatelier van Triade. Zij exposeren nu in de gang bij de afdeling Radiologie. De cursisten laten groei zien in hun werk. Ze dagen zichzelf uit door een moeilijker onderwerp te kiezen, een nieuwe techniek toe te passen of een andere materiaal te gebruiken. In het nieuwe cursusjaar is er weer een Open Atelier van half twee tot vier uur. Iedereen is welkom.

Expositie voor Stichting Het Vergeten Kind

Astrid Kooij startte haar artistieke carrière met beeldhouwen en brons gieten, maar is inmiddels overgestapt op schilderen. Uren achter elkaar bezig zijn zonder ergens aan de denken. Het resultaat zijn hele kleurrijke werken. Astrid steunt met haar werk de Stichting Het Vergeten Kind: de opbrengst van haar werken komt volledig ten goede aan de kinderen, die voor velen onzichtbaar zijn. Haar werken hangen in de gang tussen het hoofdgebouw en de ingang Timorlaan.

Fotowerkgroep Den Helder

In grote poligang op de eerste verdieping hangen foto's van drie leden van de Fotowerkgroep Den Helder. Ida Woort is gefascineerd door alles wat met het Wad en de zee te maken heeft. Boeiende foto's door de vormen en structuren die in haar werk terugkomen. Natascha Worseling is altijd op avontuur, op zoek naar prachtige plekjes, momenten ontdekken en deze met gevoel vastleggen en daarna bewerken tot een nog mooier resultaat. Marleen de Waal Malefijt legt de onderwaterwereld vast. Door al dat moois vast te leggen leert ze steeds meer over de bijzondere wereld onderwater, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast is het leuk om te laten zien dat onder dat grauwe wateroppervlak, een bijzondere wereld schuil gaat.

Houten beelden

In de vitrines zijn de houten beelden van Jos Apeldoorn te bewonderen. Met hout opgegroeid bij de timmerwerkplaats van zijn vader. In 2002 maakte hij zijn eerste manshoge beelden van drie grote iepen die door ziekte gekapt moesten worden. Deze zijn permanent te bezichtigen in Egmond-Binnen en vertellen de historie van de Adelbertusakker. Het plezier van creëren staat bij Jos voorop.

Schilderijen

In de poligang bij oogheelkunde hangen de schilderijen van Gitta Derks. Ze schildert met acryl de dingen die ze leuk vindt. Het kan een landschap zijn, dieren, stilleven, een oude verweerde deur, etc. Onlangs maakte ze haar eerste olieverfschilderij, wat weer andere mogelijkheden geeft. In de gang bij de poli Geriatrie exposeert Lidia Kap met haar kleurige schilderijen. Sinds twee jaar volgt ze online cursussen in verschillende technieken bij diverse Russische schilders. Haar schilderijen hebben een positieve uitstraling.

Meer berichten