Op Balgzanderwad is veel te zien.
Op Balgzanderwad is veel te zien. ((Foto: aangeleverd))

Excursies op Baglzanderwad

DEN HELDER - Op het Balgzanderwad is in de maanden juli en augustus veel te zien. De planten op de schorren staan volop in bloei, vooral het lamsoor. Op het water zijn jonge bergeenden te zien en boven het water vele sterns en meeuwen op jacht naar een visje.

Vele wiersoorten zijn aanwezig onder andere zeesla, knotswier. In de kleine geultjes liggen de wadslakjes. In de bodem de zandkokerworm, rode draadworm, zeeduizendpoten en niet te vergeten de wadpier. In het water vele garnalen en aasgarnaaltjes en heremietkreeftjes in een alikruik. Zittend op de dijk valt te genieten van de prachtige luchten boven het wad en als het mee zit laat een zeehond zich zien.

Prachtige natuur

Ook genieten van deze prachtige natuur of meer weten over deze planten en dieren? Kom dan naar het Natuurinfocentrum Balgzand, 't Kuitje. De Waddenvereniging werkgroep Den Helder verzorgt op de volgende data wadexcursies: zaterdag 20 juli start de wadexcursie om 15.00 uur, Kuitje open vanaf 14.30 uur; zondag 21 juli start de wadexcursie om 16.00, Kuitje open vanaf 15.30 uur; zaterdag 27 juli start de wadexcursie om 19.30, Kuitje open vanaf 19.00 uur.

Infocentrum

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Daar is ook van alles te zien, onder ander een Dwerginktvis. Na afloop van de excursie mogen de kinderen de dieren in de aquaria voeren.

Kosten voor een excursie: volwassenen € 5,00, p/p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. Het infocentrum is te vinden aan de Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder, tel. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie: 0223-635340 of 633210. Kijk ook even op www.kuitje-balgzand.nl

Meer berichten