Den Helder zoekt een nieuwe burgemeester

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Den Helder?
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Den Helder? ((Foto: JB/RM))

DEN HELDER - Wegens het vertrek van burgemeester Schuiling naar de gemeente Groningen is per 1 oktober j.l. een vacature voor een burgemeester ontstaan. De functie wordt nu waargenomen.

De gemeenteraad heeft een profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Den Helder. In deze profielschets wordt allereerst aangetoond waarom Den Helder zo'n fantastische gemeente is om burgemeester van te zijn. Dit wordt niet alleen gedaan op basis van algemene informatie over de gemeente, maar ook in relatie tot de specifieke uitdagingen die Den Helder kent. "Nadat wij hebben aangegeven waarom Den Helder zo interessant is voor een burgemeesterskandidaat, geven wij vervolgens aan wanneer een burgemeesterskandidaat interessant is voor Den Helder. Welke eigenschappen heeft hij/zij nodig om Den Helder nog verder door te ontwikkelen naar de zorgzame, vitale en leefbare gemeente die we willen zijn? Ter versterking van deze profielschets hebben wij de Helderse bevolking geraadpleegd. De resultaten van deze peiling zijn meegenomen in de profielschets", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bijzondere uitdagingen

Den Helder is krachtig en stoer. Daar is men trots op. "We vertellen het, we stralen het uit. Het Stadshart is prachtig. Willemsoord leeft en in Julianadorp vinden mooie evenementen plaats. Den Helder is aantrekkelijk om te wonen, te werken, te leren en te recreëren. Den Helder is ook de plek voor goede zorg en dat steuntje in de rug op zoek naar een baan. Hier zetten wij ons voor in. Dat vinden wij belangrijk. De gemeente heeft als Noord-Hollandse havenstad, grenzend aan Werelderfgoed Waddenzee en als poort naar Texel, te maken met actuele omvangrijke opgaven die niet alleen belangrijk zijn voor de gemeente zélf, maar ook van regionaal en (op onderdelen zoals energietransitie, Defensie en Waddenzee) van (inter)nationaal belang zijn. Boeiende ontwikkelingen bij de Koninklijke Marine hebben impact op de haven van Den Helder. Die ontwikkelingen vragen om civiel-militaire samenwerking die daarbij past en samengaat met de ambities en kansen om een bijdrage vanuit de haven te leveren aan de rijksopgave voor energieën en klimaatdoelstellingen."

Kansen pakken

Ontwikkelingen brengen kansen met zich mee, tegelijkertijd is beweging nodig om deze kansen te pakken. De gemeente moet de komende jaren anticiperen op de thema's vergrijzing, wegtrekkende jongeren, de woningmarkt, de bereikbaarheid en de grote vraag om (technisch) personeel. Welke burgemeester past bij deze uitdagende gemeente? "Wij verwelkomen de burgemeester graag zo snel mogelijk als inwoner."

Meer berichten