Kom vogelcadeautjes maken bij De Helderse Vallei.
Kom vogelcadeautjes maken bij De Helderse Vallei. ((Foto: aangeleverd))

Vogelcadeautjes maken bij Helderse Vallei

DEN HELDER - In deze tijd is het soms lastig voor vogels om voedsel te vinden. Daarom helpen veel mensen ze door wat voedsel in hun tuin op te hangen of neer te leggen. Maar welk eten is nu eigenlijk geschikt voor de vogels? Ontdek het bij De Helderse Vallei!

Als het kouder wordt buiten zijn veel insecten en vruchten, die door de vogels gegeten worden, niet meer te vinden. Daarom kun je vanaf dit moment de vogels helpen door vetbollen, pindaslingers en ander voedsel aan te bieden. Het eten moet zo veel mogelijk 'puur natuur' zijn en bijvoorbeeld geen zout bevatten.

Gezond smullen

Zaterdag 9 en zondag 10 november kunnen bezoekers bij De Helderse Vallei tussen 14.00 en 16.00 uur cadeautjes voor de vogels maken waar die gezond van kunnen smullen! Er zijn verschillende 'cadeautjes' voor € 1,00 per stuk te maken. Het vogelcadeautje dat gemaakt is mag natuurlijk mee naar huis genomen worden, zodat het in de eigen tuin of aan het balkon gehangen kan worden.

Aanmelden is niet nodig. Dit is een inloopactiviteit waar tussen 14.00 en 16.00 uur aan meegedaan kan worden, maar op = op. De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl.
 

Meer berichten