John Boltendal verder als zelfstandig consultant

Partnerbijdrage
John Boltendal gaat verder als zelfstandig ondernemer.
John Boltendal gaat verder als zelfstandig ondernemer. Foto: aangeleverd

DEN HELDER - Met meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven op zak, maakte John Boltendal vier maanden geleden de overstap om als zelfstandig consultant verder te gaan.

Een voor hem logische stap in zijn werkzame leven. De ambitie om bedrijven en mensen te helpen met een commercieel karakter, daar staat John voor. Aspecten als marketing, sales, bedrijfsprocessen in kaart brengen, het aansturen van ondernemingen en dagelijks uitvoering geven aan goed ondernemerschap is John op het lijf geschreven.

Omdat hij zelf dertien jaar zelfstandig ondernemer van Thuisin van Brederode en verfgroothandel Totaal Verf is geweest weet hij welke uitdagingen in zowel de particuliere als zakelijke markten zich voordoen.

Verscheidenheid

“Wat mij aanspreekt aan het adviesvak is de verscheidenheid aan taken en werkomgevingen”, zegt John. “Zo ben je de ene week bezig om de bedrijfsprocessen in kaart te brengen en de andere week help je een persoon met een bedrijfsovername.”

Van dure en ingewikkelde rapporten is John geen voorstander. Hij maakt het graag begrijpelijk en simpel. Bedrijven hebben dikwijls advies nodig om hun bedrijf nog beter te maken. Dit kan zijn op inkoopgebied, efficiëntere bedrijfsvoering of om nog commerciëler te denken. Kijken vanaf de werkvloer om van daaruit advies te geven is de basis van zijn bedrijf.

Kennismakingsgesprek

Het start met een kennismakingsgesprek waarin definitief de wensen van de opdrachtgever vastgelegd worden. Het aspect om ook de mens achter het bedrijf beter te leren kennen en samen op te trekken is volgens hem de beste methode. Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Werknemers bepalen het imago van een bedrijf. Het vereenvoudigen van dilemma’s of vraagstukken is de kracht van John.

Kubisk

John heeft ook de commerciële leiding van het bedrijf Kubisk. Kubisk is dé totaaloplossing voor het beheren, begroten en plaatsen van vloeren en raambekleding. “Kubisk uit Heiloo heeft mij hiervoor benaderd. Door mijn ervaring in deze branche door het eigenaarschap van Thuisin van Brederode weet ik wat er in deze branche speelt.”

Aandacht

Klantgerichtheid, eenvoud en samenwerking staat bij hem altijd centraal. Daarnaast vindt hij een flexibele opstelling en focus op onderling vertrouwen erg belangrijk, zodat de toegevoegde waarde ook op de lange termijn wordt gegarandeerd. Ondanks de vele jaren aan ervaring waarop hij kan terugvallen, blijft John investeren in zijn persoonlijke ontwikkeling. “Vanuit een interesse voor cijfers heb ik trainingen m.b.t. financiële verslaglegging gevolgd. Iets wat mij zeker van pas gaat komen bij toekomstige projecten.”

Zie ook: www.boltendal.nl