De Nederlandse Obesitas Kliniek

Partnerbijdrage
De Nederlandse Obesitas Kliniek helpt mensen met een BMI vanaf 35.
De Nederlandse Obesitas Kliniek helpt mensen met een BMI vanaf 35. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De Nederlandse Obesitas Kliniek helpt mensen met een BMI vanaf 35 met een behandelprogramma dat zich richt op een gezonde leefstijl in combinatie met een maagverkleining. Marjolein Smink, vestigingscoördinator van de kliniek in Beverwijk, vertelt: “Obesitas is meer dan ‘te dik’ zijn. Het is een chronische ziekte, die kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s zoals suikerziekte, gewrichtsproblemen en hart- en vaatziekten. Zeer ernstig overgewicht kan een behoorlijke stempel drukken op de kwaliteit van leven, maar gelukkig kunnen we hier iets aan doen.”

“Onze behandeling duurt ongeveer vijftien maanden, daarna zien we de mensen nog vier jaar lang voor regelmatige controles. Een maagverkleining is niet alleen een forse ingreep, vooral de gevolgen zijn ingrijpend. Daarbij is een goede begeleiding noodzaak. De patiënten gaan na de ingreep compleet anders leven. Ze vallen kilo’s af en kunnen na een tijdje alweer meer en beter bewegen en zullen ook minder klachten hebben. Ze kunnen weer meedoen in de maatschappij.”

Corona

Marjolein: “Gelukkig kunnen we sinds een aantal weken weer patiënten in groepsverband ontvangen en ook de planning voor de operaties loopt goed. Onze patiënten zijn zo gemotiveerd om de stap te zetten. Het is fantastisch om te horen als mensen zeggen “Ik heb mijzelf weer terug.” De operatie wordt uitgevoerd in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk (RKZ). Regelmatig organiseren is er online voorlichting. Het team in Beverwijk vertelt dan meer over het unieke behandeltraject van de NOK. Vrijblijvend aanmelden voor zo’n online bijeenkomst kaan via www.obesitaskliniek.nl/agenda

Meer informatie op www.obesitaskliniek.nl