Ralph Artz van Halfords met de Hercules E-bike voor zijn winkel in de Keizerstraat.
Ralph Artz van Halfords met de Hercules E-bike voor zijn winkel in de Keizerstraat. ((Foto: JB/RM))
Bedrijf in Beeld

Halfords biedt maatwerk

  BiB

DEN HELDER - "Regelmatig stel ik mijn klanten de vraag: 'Gaat u voor de hoogste korting of de beste prijs?'", valt eigenaar Ralph Artz van de Helderse Halfords-vestiging met de deur in huis. "Het frustreert me namelijk enorm dat mensen die op zoek zijn naar een geschikte E-bike, nogal eens worden overspoeld met waanzinnig hoge kortingen of inruilprijzen die niet reëel zijn en onder aan de streep nog steeds teveel betalen. Wij gaan er altijd blanco in en bekijken wat er voor nodig is om de klant een goed beeld te geven van wat er op deze markt te koop is. Ik hou er totaal niet van om mensen het mes op de keel te zetten maar juist de rust te pakken bij zo'n aanschaf, het is geen pakje boter, toch?"

Naast een rijk aanbod auto-accessoires, 'gewone' fietsen, alle fietsaccessoires die je je maar bedenken kunt en het breedste assortiment kinderfietsen van Den Helder, is de klant voor een E-bike bij Halfords aan het juiste adres. Ralph: "We hebben een heel goede selectie gemaakt uit het enorme aanbod, en kunnen 90% van de vraag meteen leveren. De 10% die we niet in huis hebben, bestellen we desgewenst voor de klant. Dan praat je over maatwerk. Niets is namelijk zo divers als de klant. Ik kan rustig stellen dat Halfords altijd de beste fiets tegen de beste prijs levert. Deze winkel is sinds '83 een franchisevestiging en het is hier nooit anders geweest. Je krijgt heel veel waar voor je geld en het serviceniveau ligt hoog."

Hercules

De E-bike is er bij Halfords ook in vele soorten en maten, van de E-bikes van Voque vanaf 1100 euro tot de 'Rolls Royce' onder de E-bikes: de Hercules. "Het zijn allemaal A-merken, maar de Hercules spant de kroon. Van deze E-bike hebben wij zo'n twaalf hardlopende modellen in huis maar we kunnen wel 60 verschillende leveren, als het moet. Deze fiets van zeer degelijke Duitse makelij is veelal voorzien van Bosch middenmotoren en zijn uitgerust met een hydraulisch remsysteem van het topmerk Magura. Naast dat wij tot het hoogste niveau Bosch gecertificeerd zijn (een vereiste van Hercules) zijn wij sinds dit jaar één van de 35 Magura Pro-shops in de Benelux!", zegt Ralph niet zonder trots. Om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de Hercules E-bike zijn ook de verhuurfietsen uitgerust met dit merk. "Sinds wij deze E-bike in ons assortiment hebben opgenomen, weten veel mensen uit Den Helder en de verre omstreken ons heel goed te vinden. Zonder uitzondering is iedereen laaiend enthousiast over deze fiets. Hercules speelt zelfs in op de vraag van camper-eigenaren of mensen met een boot, door een compacte E-bike op de markt te brengen met de rij-eigenschappen van een grote fiets, heel bijzonder."

Passend advies

Zoals vermeld kan de klant bij Halfords terecht voor alles op fietsgebied, reparaties en inruil. Ralph: "De opbouw van het E-bike assortiment is logisch opgebouwd, een E-bike is er al vanaf 1100 euro en loopt stapsgewijs op naar het hoge segment. We selecteren onze inkoop op de after sales van een bedrijf. Dat moet goed zijn ingeregeld. Een klant heeft recht op een stukje passend advies. Met andere woorden: je moet goed in je materie zitten om technische zaken begrijpelijk over de toonbank te brengen." Daar weten ze bij Halfords in de Keizerstraat 24 heel goed raad mee! Maak gerust een proefrit en oordeel zelf…

Zie ook: www.halfords.nl

Meer berichten