Kunst naar de Kelder in Den Helder weer dichterbij

Cultuur
De kelder van het voormalige V&D-gebouw aan de Beatrixstraat.
De kelder van het voormalige V&D-gebouw aan de Beatrixstraat. (Foto: Jan Theun van Rees)

DEN HELDER - “We zijn blij dat de fondsenwerving, zeker ook na de succesvolle veiling, zo goed loopt en dat ons streefbedrag in zicht komt. Het is geweldig om te zien dat zowel lokale partijen als ook particulieren ons project een warm hart toedragen. Dat geeft ons de energie om ook het resterende bedrag met diverse activiteiten en uw ondersteuning binnen te halen”, aldus de belanghebbenden van Kunst in de Kelder.

Inmiddels vorderen de gesprekken met de eigenaar van het pand over een huurcontract en zijn de eerste verkenningen voor de inrichting uitgevoerd. Ook de gesprekken over de nauwe samenwerking met dé Kunstuitleen vorderen gestaag. “Intussen wordt onze huidige ruimte in de Koningstraat door de sloop van diverse panden in de omgeving steeds minder geschikt voor reguliere exposities. Toch spannen we ons in om de bezoekers een relevant aanbod te bieden. Dat is ook nodig, want helaas hebben we vernomen dat in verband met de huidige ontwikkelingen rond de bouw we pas in 2023 in plaats van 2022 kunnen openen op de nieuwe locatie. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Voorlopig komen bezoekers dus nog cultureel aan hun trekken op de oude vertrouwde locatie.”

Donatie

Van 1 van de (1)000 naar een van de (1)00. Vele mensen steunden Kunst naar de Kelder inmiddels. “Daarom hoeven we nu geen 1000 Nieuwediepers meer te vinden die het project ‘Kunst naar de Kelder’ met €100,- steunen. Maar 100 erbij zou wel zeer welkom zijn. Dat zou het gat tussen de huidige stand en ons streefbedrag nog weer kleiner maken.”

Steun ook Kunst in de Kelder en doneer een bijdrage op IBAN NL09RABO0154072753 ovv ‘ik draag mijn steentje bij’. Meer info via info@kunsthal45.nl