Voorjaarsvakantie bij De Helderse Vallei - Vakantiepret in de natuur

  Nieuws
(Bron foto: SOS Dolfijn)
(Bron foto: SOS Dolfijn) (rodi.nl)

DEN HELDER - Met de voorjaarsvakantie in het verschiet is het heerlijk toeven bij De Helderse Vallei waar elke dag een activiteit op stapel staat.


Wie een bijzondere start van de voorjaarsvakantie wil maken kan zondag 25 februari tussen 11.00 en 16.00 uur naar De Helderse Vallei komen voor de Noordzeedag. Breng een bezoek aan het unieke Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn en ga mee op excursie met Landschap Noord-Holland over duin en strand. Mardik Leopold (marien bioloog bij Wageningen Marine Research) geeft in de ochtend een lezing voor volwassenen over bultruggen en potvissen.

Schapen op pad


Binnenkort gaan de schapen lammeren. Daarom gaan ze maandag 26 februari om 10.00 uur in een optocht, begeleid door de dierverzorgers, verhuizen van de weide naast het pannenkoekenhuis naar onze paardenweide. Zo kunnen de dierverzorgers ze de komende periode beter in de gaten houden. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken bij hun verhuizing.

Winterwandeling


In de winter is de natuur in rust. Bomen zien er kaal uit. Het lijkt alsof er weinig te ontdekken valt buiten. Maar is dat wel zo? Kinderen kunnen maandag 26 februari mee met de educatief medewerker Marcel om zich te verbazen over wat er allemaal te zien en beleven is in de winter. Deze maandag 26 februari is De Helderse Vallei de hele dag extra geopend vanwege de vakantie.


Vroeg uit de veren


Alle vroege vogels mogen dinsdag 27 februari of donderdag 1 maart voordat De Helderse Vallei opengaat, de dierverzorgers meehelpen met hun werk. De stallen moeten uitgemest worden, de dieren krijgen te eten en sommige dieren mogen naar buiten. Dus meld je snel aan en vergeet niet je laarzen en overall aan te trekken!

Nature Hunt


Dinsdag 27, woensdag 28 februari, donderdag 1 en vrijdag 2 maart kunnen liefhebbers tussen 14.30 en 16.00 uur op Nature Hunt. Door het oplossen van spannende opdrachten wordt op zoek gegaan naar een schat… Wie het goed aanpakt, ontdekt uiteindelijk die natuurlijke schat in de natuur rondom De Helderse Vallei. Wie durft het aan?


Kippen op stok en taartjes maken


Elke middag brengen de dierverzorgers de dieren naar hun stallen, stokken en hokken. Normaal gesproken gebeurt dat na sluitingstijd, maar vrijdag 2 en zaterdag 3 maart mag iedereen meekijken hoe de dieren hun nachtverblijven opzoeken en gevoerd worden. Zondag 4 maart kunnen kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur taartjes voor de dieren maken van groente en fruit en die zelf voeren aan hun favoriete dier.
Kijk op www.deheldersevallei.nl/agenda voor meer informatie over de kosten van en het aanmelden voor deelname aan deze activiteiten.

Meer berichten