Bedwing de dijk tijdens de Halve van Den Helder - Sportief evenement met landelijke uitstraling

  Nieuws
Lopers over de Helderse dijk. (Foto: aangeleverd)
Lopers over de Helderse dijk. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Wandelen langs kunst en cultuur, hardlopen langs kust en zee. Dat is de Halve van Den Helder. Een evenement waarin men al wandelend of hardlopend van Den Helder geniet. Deelnemers kunnen rekenen op een gevarieerd parcours waarin forten, vuurtoren De Lange Jaap, het Marsdiep en de Helderse Zeedijk niet ontbreken. De achtste editie van de wandeltocht staat zaterdag 7 april op het programma. De hardlopers zijn op zondag 8 april van harte welkom aan de start; dan wordt al weer voor de negende keer Halve marathon van Den Helder gelopen.


Een verrassend, aantrekkelijk -en voor hardlopers snel- parcours, toegankelijk voor een breed publiek, geschikt voor gevorderde en beginnende lopers, gezelligheid, een strakke organisatie en lage inschrijfgelden; met deze ingrediënten heeft de organisatie het evenement in negen jaar tijd laten groeien tot een van de grootste sportevenementen van Noord-Holland. Inmiddels zijn er deelnemers uit België en Duitsland!

Succesvolle wandeltocht


Wandelen, genieten en de tijd nemen om dingen te bekijken. De precieze route van de Halve van Den Helder wandeltocht is nog een verrassing: elk jaar probeert de organisatie, de Stichting Loopevenementen Den Helder, dit aan te passen naar een gekozen thema. Zeker is dat men op plekken komt die men nog niet kent of normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De unieke route en het landschap hebben ervoor gezorgd dat dit jaar alle 1800 startbewijzen al tijdens de voorinschrijving binnen een uur zijn verkocht.

Afstanden


Naast de Univé Halve marathon, de 13,7 km, 5 km en de Tandartsenpraktijk Het Arsenaal 500 en 1500 meter, kent de Halve van Den Helder nog een onderdeel : de Bedrijvenloop. Samen met collega’s een sportief visitekaartje van het bedrijf afgeven. En wie goed voorbereid met zijn team aan de start wil staan, kan gebruik maken van professionele begeleiding. Met deelname ondersteunt een organisatie ook nog eens goed doel: een deel van het inschrijvingsgeld wordt hiervoor gereserveerd. Deelnemende organisaties kunnen namens hun bedrijf een estafetteloop lopen - met drie collega’s samen 21,1 km lopen- of 21,1 km of 13,7 km individueel.

Bedwing de Helderse dijk


De Halve van Den Helder betekent hardlopen met één van de mooiste uitzichten van Nederland. Na Huisduinen volgt het unieke parcours de zeedijk langs het Marsdiep. Als loper heeft men dan een mooi uitzicht op de Razende Bol, Texel en de Waddenzee. Op verschillende plaatsen worden de hardlopers niet alleen aangemoedigd door het publiek maar ook door een draaiorgel, blaaskapel en dj’s.
De Halve van Den Helder; een evenement met een mooi parcours en meestal mooi weer. Doe mee aan dit grootste sportevenement in de Kop van Noord-Holland! Voorinschrijving sluit zondag 18 maart. Meer informatie op www.halvevandenhelder.nl

Meer berichten