Zwerfster van beroep

Nieuws
Yvonne Blokker. (Foto: aangeleverd)
Yvonne Blokker. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

DEN HELDER - Zwerfster Yvonne Blokker geeft dinsdagmiddag 17 april een kijkje in haar leven in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Aanvang 14.00 uur. Toegang € 3,50, inclusief koffie of thee.
Negen jaar geleden fietste ze bepakt en bezakt Nederland uit. Nergens liet ze meer iets achter. Zelfs haar fotoalbums deed ze weg. Alles wat ze had, droeg ze met zich mee. Al snel ging ook haar fiets weg, omdat die niet meer goed was. Haar bezittingen verminderden tot één rugzak. Yvonne sliep buiten, of dat nu midden op een plein in Napels was of tussen de bomen in een groot bos.
De eerste tijd zong ze voor geld en verkocht boeken die ze in vuilnisbakken vond. Maar al snel wilde Yvonne weten hoe het was om zonder geld te leven. En zo leerde ze om schoon, lekker en gezond eten uit vuilnisbakken te halen, net zoals kleding. Eenmaal terug in Nederland besloot ze om te blijven zwerven. Waarom? vroeg ze zich af. Dat verhaal wil ze graag met anderen delen. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.