'Met eigen ogen zien hoe mooi het hier is' - Leukste plekjes ontdekken met Toeristisch OverstapPunt

  Nieuws
V.l.n.r.: Alex Rohof (Recreatie Noord-Holland), wethouder Edwin Krijns (gemeente Den Helder), gedeputeerde Jaap Bond (Provincie Noord-Holland), wethouder Jelle Beemsterboer (gemeente Schagen), Katelijne van Spronsen (Helderse Vallei) en wethouder Theo Groot (gemeente Hollands Kroon). (Foto: JV / RM
V.l.n.r.: Alex Rohof (Recreatie Noord-Holland), wethouder Edwin Krijns (gemeente Den Helder), gedeputeerde Jaap Bond (Provincie Noord-Holland), wethouder Jelle Beemsterboer (gemeente Schagen), Katelijne van Spronsen (Helderse Vallei) en wethouder Theo Groot (gemeente Hollands Kroon). (Foto: JV / RM (rodi.nl)

DEN HELDER - Gedeputeerde Jaap Bond van Provincie Noord-Holland opende vrijdag 6 april het wandelseizoen en het Toeristische OverstapPunt (TOP) bij De Helderse Vallei. Onder toeziend oog van een delegatie wethouders uit de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon waagde Bond zich vervolgens aan de zogenaamde 'zwarte' wandeling die voert langs De Helders Vallei en door het Mariëndal onder leiding van directeur Katelijne van Spronsen van De Helderse Vallei.


TOP's zijn speciaal ingerichte plekken van waaruit gefietst en gewandeld kan worden via bewegwijzerde en beschreven routes. Zo kan de weg gemakkelijk gevonden worden en zijn de mooiste plekken van de regio te ontdekken. Alle Toeristische Overstappunten (TOP's) zijn eenvoudig met de auto te bereiken en er kan gratis geparkeerd worden. Bij ieder Toeristisch Overstappunt staat een informatiepaneel, waarop de bewegwijzerde fiets- en wandelroutes vermeld staan. De TOP van De Helderse Vallei is te vinden op de parkeerplaats ter hoogte van het stoplicht bij de Donkere Duinen.

Bewegen


Met de aansluiting van De Helderse Vallei-route aan Wandelnetwerk Noord-Holland is de totale omvang van het netwerk ruim 2000 kilometer lang aan looproutes verspreid door de provincie, zo bleek uit de woorden van gedeputeerde Bond. "Ik ben zelf een fervent wandelaar en heb de volledige route van het Wandelnetwerk Noord-Holland inmiddels gelopen. Het maakt me blij dat ook De Helderse Valleiroute daarin opgenomen is, want het is de taak van de overheid en dus ook van de provincie om haar inwoners aan het bewegen te krijgen. Wandelen en bewegen is immers gezond en dan is het geweldig dat er zoveel wandelroutes zijn die handig aangegeven zijn met de TOP's, zoals er hier nu ook een bij De Helderse Vallei te vinden is. Zo kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe mooi het hier is."

Mooier


Dat het Toeristische OverstapPunt bij De Helderse Vallei geplaatst is, is wat betreft wethouder Edwin Krijns van gemeente Den Helder geen toeval. "Veel bezoekers vertrekken blij vanaf De Helders Vallei. Ik hoor ook vaak dat ze zeggen dat het hier zo mooi is. Geweldig dat toeristen dat zeggen en helemaal als ze daardoor weer terug komen naar Den Helder voor een tweede bezoek. De TOP helpt bij het toerisme en ik ben er dan ook trots op dat we deze regio weer mooier en beter op de kaart hebben kunnen zetten."
Zondag 15 april viert De Helderse Vallei een Lentefeest en de start van het nieuwe seizoen, onder het thema ‘een nieuw begin’, tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van De Helderse Vallei. De toegang is gratis, voor sommige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd. Bekijk het hele programma via www.deheldersevallei.nl/nieuws

Meer berichten