'Kleurrijke schilderijen verlichten zorgen' - Nieuwe expositie in Helders Noordwest ziekenhuis

  Nieuws
Werk van Silvia Karssen. (Foto: aangeleverd)
Werk van Silvia Karssen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - In de gangen van het Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder zijn tot eind juni weer nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Het betreft werk van de kunstenaars Thea Warbout Brouwer, Trudie Appelman, Marja Steffens, Irene Zandvliet, Claryann Hoog, Joke Pruis, Karin Birkhoff, Silvia Karssen, Ada van der Wereld, Will Veerkamp, Conny Warmenhoven, Marjo Kramer, Alie Oosterloo en Henk Renema. De expositie is op werkdagen gratis te bezichtigen tussen 8.30 en 17.00 uur.
"In een omgeving waar je nu eenmaal niet voor je plezier komt, verlichten mijn kleurrijke schilderijen voor even je zorgen", aldus Thea Warbout Brouwer. De poli-gang op de eerste etage is het toneel van een ‘wonderful, wonderful world’, een reis langs prachtige natuur in Europa en daarbuiten. Een lavendelveld in Frankrijk, een waterval in Ierland, een rotspartij in Tenerife, flamingo’s in Bonaire en de duinen van Den Helder, ze brengen voorbijgangers telkens weer even in een andere wereld. Een wereld die door het penseel van Thea misschien net iets mooier is dan de werkelijkheid.

Eigen stijl

Trudie Appelman is al een aantal jaren actief als kunstenares. Ze geeft ook al vijftien jaar schilderles. De schilderijen van cursisten Marja Steffens, Irene Zandvliet, Claryann Hoog, Joke Pruis, Karin Birkhoff, Silvia Karssen, Ada van der Wereld, Will Veerkamp, Conny Warmenhoven zijn van de afgelopen vijf jaar. De materialen waarmee gewerkt wordt zijn meestal acrylverf, soms aangevuld met allerlei gemengde technieken en natuur-, dan wel restmaterialen. De cursisten hebben allemaal hun eigen stijl; met behulp van Trudie wordt dit verder ontwikkeld. De een houdt van abstract, figuratief, non-figuratief, of kubistisch en een ander weer van realistisch werk. De werken in deze expositie zijn dan ook zeer divers: van mens en dier, maar ook landschappen, reliëf-schilderijen, zeegezichten en abstracte kunst. De cursisten laten hiermee zien dat geen drempel te hoog hoeft te zijn om de creatieve geest te laten spreken.
Strandvondsten

Marjo Kramer en Alie Oosterloo maken kunst van allerlei strandvondsten. Alie woont nu op Terschelling, maar woonde hiervoor net als Marjo in Den Helder. Alie combineert viltwerk met strandvondsten en Marjo maakt naast jutkunst ook sieraden van haar strandvondsten. De kunstwerken in het ziekenhuis zijn door hen samen gemaakt. Ze hopen dat de er een glimlach op het gezicht komt bij het bekijken van hun kijk op vondsten van het strand.
Nostalgie

Henk Renema tekent en schildert al zijn hele leven. Zijn werk wordt gekarakteriseerd door het zoeken naar een vorm en ziel. Henk schuwt geen enkel materiaal: grafiet, krijt, acryl, inkt en olieverf. Zijn figuren wekken een zekere nostalgie op en diepen beelden op uit het verleden. Inspiratie doet Henk op tijdens zijn lange wandelingen, fietstochten, boodschappen doen; kortom het dagelijkse leven.
Kunstenaars die belangstelling hebben om te exposeren in het Noordwest Ziekenhuis kunnen een e-mail sturen naar: kunstcommissie@nwz.nl

Meer berichten