Mooi weer en tevreden gezichten tijdens Halve van Den Helder

  Nieuws
Klaar voor de start van de Univé halve marathon tijdens de Halve van Den Helder. (Foto: aangeleverd)
Klaar voor de start van de Univé halve marathon tijdens de Halve van Den Helder. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Prachtig weer, een opperbeste stemming en geen problemen onderweg. Zo’n 1.800 lopers namen zaterdag 7 april enthousiast deel aan de AH Marsdiepstraat Wandelhalve van Den Helder. Met start en finish op Willemsoord en onderweg onder meer dwars door de Scholen aan Zee, het terrein van HRTC DOK, de Vredeskerk, de sporthal van OKK, de ijsbaan en de Lutherse kerk. Onderweg werden de wandelaars getrakteerd op kunst van onder ander Mireille Schermer en muziek van draaiorgel De Paardekop.


Zondag 8 april klonk om 11.00 uur het startschot van de eerste hardloopafstand, de 500 meter Tandartsenpraktijk Het Arsenaal kidsrun van 4 tot en met 5 jaar. Gevolgd door de 500 meter 6 tot en met 8 jaar en de scholierenloop van 9 tot en met 15 jaar. Aan de verschillende onderdelen deden 240 kinderen mee. Om 12.00 uur was het de beurt aan de Univé halve marathon, de 13,7 kilometer prestatieloop en de 36 teams van de bedrijvenestafette. Zes minuten later gevolgd door de atleten van de 5 kilometer.
De halve marathon had bij de mannen als winnaar Filmon Tesfu uit Den Helder in een tijd van 1:09:30. Winnares Lilian Jelegat kwam na 1:13:24 uur over de finish. Daarna gevolgd door de andere 850 deelnemers. Meer uitslagen en foto’s zijn te vinden op www.halvevandenhelder.nl

Meer berichten