Aus dem Nichts in Zevenskoop

  Nieuws
Aus dem Nichts. (Foto: aangeleverd)
Aus dem Nichts. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Cinema Zevenskoop heeft een mooi programma samengesteld voor het Rialto theater aan Julianaplein 43 in Den Helder. Van donderdag tot en met maandagavond draaien: Les Gardiens, The Shape of Water, Aus dem Nichts, Lumière! L'avonture commence (documentaire). Zaal open 20.00 uur, aanvang film 20.30 uur. Reserveren is niet mogelijk
Les Gardiennes draait tot en met maandag 16 april. Wanneer de mannen van de Paridier-boerderij in 1915 vertrekken naar het oorlogsfront is het aan de overgebleven vrouwen om al het zware werk op zich te nemen. Terwijl ze alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken de vrouwen naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten. Hortense neemt een jonge vrouw aan die haar moet helpen op de boerderij. Francine denkt eindelijk een familie gevonden te hebben
The Shape of Water is te zien van donderdag 19 tot en met maandag 23 april. Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt een sprookje dat niet van deze wereld is. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika, circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken.
Aus dem Nichts draait van donderdag 26 tot en met maandag 30 april. In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.
Lumière! L’aventure commence is de dinsdagavonddocumentaire van dinsdag 1 mei. In 1895 vinden de gebroeders Lumière de cinematograaf uit, een handmatig gedreven apparaat dat een mix was van camera, projector en printer. Regie, travelling, trucage of remake, al doende ontdekken ze de kunst van het filmen. Deze selectie van gerestaureerde wereldberoemde meesterwerken en onbekende juweeltjes vormt een reis naar de oorsprong van cinema.

Meer berichten