Vliegensvlug over de bollenvelden heen - Helikoptervluchten vanaf Den Helder Airport

  Nieuws
Het grootste aaneengesloten bollengebied van Nederland is goed te zien vanuit de lucht. (Foto: Cris Toala Olivares)
Het grootste aaneengesloten bollengebied van Nederland is goed te zien vanuit de lucht. (Foto: Cris Toala Olivares) (rodi.nl)

DEN HELDER - Het grootste aaneengesloten stuk bollengebied van Nederland ligt in de Noordkop, waar momenteel de velden volop in bloei komen te staan. Vanaf de weg is het een en ander prima te zien, maar wie echt overzicht wil krijgen kan het beter hogerop zoeken. Vanaf Den Helder Airport vertrekken er in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 april nog diverse helikoptervluchten voor tochten over de bloeiende bloemenvelden in Den Helder en omstreken.


Wie gelijk in de zogenaamde AW139- helikopter verwacht te kunnen stappen moet wel rekening houden met een paar kleine dingen. Den Helder Airport is immers een soort Schiphol in het klein en dus moet er net zoals op de luchthaven onder de rook van Amsterdam eerst ingecheckt worden, waarna men vervolgens door een poortje mag lopen en tassen mogen echt niet mee aan boord. Een korte, doch duidelijk briefing over de veiligheidsmaatregelen volgt en daarna kan er gevlogen gaan worden in een helikopter waarin maximaal twaalf mensen mee kunnen vliegen. Oordopjes in en zodra de rotoren bewegen is het dan eindelijk zo ver.

Lijnenspel


Wat volgt is een vlucht waarbij iedereen door de grote ramen de kans krijgt om meer dan genoeg te zien van het moois dat de regio te bieden heeft. Binnen een minuut zijn de eerste kleurige bollenvelden te zien bij Julianadorp, waarbij de nabijheid van de blauwe Noordzee prima past in het plaatje. Tegelijkertijd geeft de vlucht een mooi inkijkje in het strakke lijnenspel van de bollenvelden en de pracht van de regio. De vlucht leidt vervolgens ook nog eens over Breezand, Anna Paulowna om vervolgens via het Balgzand een blik op de waddenzee en het Amstelmeer te gunnen. En aangezien Den Helder ook bekend staat als de marinestad, krijgen de passagiers vanzelfsprekend ook nog mooi zicht op de Nieuwe Haven: thuishaven van de Koninklijke Marine.
Zaterdag 28 en zondag 29 april vertrekken er nog diverse helikoptervluchten vanaf Den Helder Airport aan Luchthavenweg 10a in Den Helder. De vluchten worden georganiseerd door Citymarketing Den Helder, CHC Helicopters en Den Helder Airport. Reserveren kan via: info@kleurrijkjulianadorp.nl. Zie voor meer informatie: www.kleurrijkjulianadorp.nl en www.denhelderkustdezee.nl

Meer berichten