Nostalgia

  Nieuws
‘Sporting Strabo’ voorjaar 1993. Achter vanaf links: Willem Handgraaf, Richard Kater, Gouke van Vliet, Ed Swart, Ben Kaart,  grensrechter Rienus. Vooraan Cees Zits, Benno van Rossum, Frank Meskers, Vincent Heinsbergen. (Foto: Henk Post)
‘Sporting Strabo’ voorjaar 1993. Achter vanaf links: Willem Handgraaf, Richard Kater, Gouke van Vliet, Ed Swart, Ben Kaart, grensrechter Rienus. Vooraan Cees Zits, Benno van Rossum, Frank Meskers, Vincent Heinsbergen. (Foto: Henk Post) (rodi.nl)

DEN HELDER - In de wekelijkse rubriek ‘Nostalgia’ geeft de Helderse stadshistoricus Marinus Vermooten een vooruitblik op zijn radioprogramma Nostalgia dat hij elke zondag van 12.00 tot 15.00 uur presenteert op de lokale omroep L.O.S. Den Helder. Zijn radioprogramma handelt grotendeels over de geschiedenis van Den Helder en Julianadorp met in het derde uur nostalgische muziek.
In het eerste uur een ontmoeting met Wijnand van Leenen (67), één van de zes inwoners van Den Helder die onlangs een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. Van Leenen bracht een deel van zijn jeugd door in de witte bunker aan de Callantsogervaart en was tot zijn pensionering in 2016 werkzaam geweest in diverse functies binnen de divisie Vastgoed en Beveiliging bij het Ministerie van Defensie. Op sportief terrein bekleedde hij verschillende functies voor de toerafdeling HRTC-DOK en was medeoprichter van de ATB veldtochten. In mei 1993 speelde de door bakkerij Strabo gesponsorde zaalvoetbalclub ‘Sporting Strabo’ na 12 jaar van oprichting hun afscheidswedstrijd. De vereniging dateerde weliswaar uit 1982, maar had voorgangers onder de naam ‘Topform’ in 1977 en later ‘bouwboetiek Bijl’. Met toenmalig trainer van ‘Sporting Strabo’, Gerrit Makelaar, is een gesprek opgenomen. De Hengelsportvereniging Den Helder was in mei 1993 bezig met het inschakelen van snoek in hun viswateren. De biotoop van het water langs de Huisduinerweg was zo slecht dat snoeken hier nauwelijks meer voorkwamen.

Meer berichten