Au revoir là haut in Zevenskoop

  Nieuws
Au revoir là haut. (Foto: aangeleverd)
Au revoir là haut. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Cinema Zevenskoop heeft een mooi programma samengesteld voor het Rialto theater aan Julianaplein 43 in Den Helder. Van donderdagavond tot en met maandagavond draaien: Sweet Country, Finding Your Feet, Au revoir là haut. Zaal open om 20.00 uur, aanvang film 20.30 uur. Reserveren is niet mogelijk.
Sweet Country draait tot en met maandag 14 mei. Witte Australiërs en Aboriginals onder één dak: even lijkt het te kunnen in het begin van Sweet Country. Sam en zijn vrouw Lizzie wonen en werken anno 1929 bij een vriendelijke boer, maar worden op goed vertrouwen uitgeleend aan een ex-militair die geen greintje eerbied blijkt te hebben voor mensen met een andere huidskleur. Sam moet hem uit noodweer zelfs doodschieten en omdat een wraakkogel waarschijnlijker lijkt dan een eerlijk proces, vlucht hij met Lizzie de Australische outback in.
Finding Your Feet is te zien van donderdag 17 tot en met maandag 21 mei. ‘Lady’ Sandra Abbott komt erachter dat haar echtgenoot na een huwelijk van 40 jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin. Genoeg reden om bij haar oudere zus in te trekken. Maar Sandra verschilt als dag en nacht van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. Tegen haar zin in gaat Sandra mee naar stijldanslessen en leeft Bif’s vrienden kennen: een kleurrijke groep leeftijdgenoten die de gedupeerde Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is.
Au revoir là-haut draait van donderdag 24 tot en met maandag 28 mei. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog bevinden soldaten Édouard en Albert zich in de loopgraven en daar komen ze allebei niet ongeschonden uit. De briljante tekenaar en bescheiden boekhouder proberen na de oorlog met een malafide plan een fortuin te maken.

Meer berichten