'Misten nog een duurzame speeltuin' - De Pannenkoekenvallei heeft eindelijk gewenste speelweide

  Nieuws
Een uitdagend klimtoestel voor kinderen van 4 tot 12 jaar. (Foto: Vincent de Vries / RM)
Een uitdagend klimtoestel voor kinderen van 4 tot 12 jaar. (Foto: Vincent de Vries / RM) (rodi.nl)

DEN HELDER - Met de realisatie van een duurzame speeltuin voor het terras van De Pannenkoekenvallei komt een lang gekoesterde wens uit van eigenaar Fred van Tol. "Wij vieren deze maand het vijfjarig bestaan van het restaurant op deze mooie en groene locatie in Den Helder. Vanaf het begin wilde ik al graag een mooi klimtoestel en zandbak toevoegen aan ons familierestaurant en dat is nu gelukt. Kinderen van vier tot twaalf jaar oud kunnen naar klimmen en klauteren op de speelcombinatie en de allerkleinsten mogen aan de gang met een zandtakel en zeef. En wat is er mooier voor ouders, die onder genot van een drankje vanaf het terras hun kroost in de gaten kunnen houden. Het 'beneden' terras is het summum geworden voor ouders met kinderen."
De duurzame speeltuin, geconstrueerd van verantwoord acacia robinia hout door een Duitse fabrikant, voegt weer wat extra's toe aan De Helderse Vallei. "Met het natuurecologische centrum, kinderboerderij, uitkijktoren, de Klimvallei, een opstapplaats voor de kanoroute en dus onze speeltuin wordt het hier steeds mooier", stelt Van Tol. "Het mooie is dat alle partijen gezamenlijk dezelfde wens tot duurzaamheid uitstralen en elkaar ook echt wat gunnen. Dat gezamenlijke gedachtegoed maakt ons sterker en dankzij de kruisbestuiving is hier plaats voor iedereen waarbij wij elkaar versterken."

Toegevoegde waarde

Als ondernemer ziet Van Tol een tendens, waarin De Helderse Vallei een meer dan toegevoegde waarde heeft. "Mensen willen buiten recreëren. Het buitenleven is echt in opkomst en dan is het geweldig dat er een plek om de hoek waar we meerdere ingrediënten hebben om dat mogelijk te maken."
Het jubileum van zijn restaurant vormt voor Van Tol het ideale moment om de speeltuin te plaatsen. "Het is altijd mijn intentie geweest om een speelplaats te creëren. De investering hebben wij zelf bekostigd, maar de speeltuin is openbaar en gratis toegankelijk. In mijn ogen is het een hele mooie toevoeging aan De Helderse Vallei, wat nu echt een toeristische trekpleister van jewelste wordt. Wat mij betreft blijven we dit mooie plekje de komende jaren nog verder ontwikkelen, maar het is hier nu al ontzettend mooi."

Meer berichten