Breezand op stelten - Bloembollendorp bruist en is vol activiteiten

  Nieuws
Breezand op Stelten presenteert weer een van de grootste braderieën van Nederland. (Foto: aangeleverd)
Breezand op Stelten presenteert weer een van de grootste braderieën van Nederland. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BREEZAND - Met de zomer voor de deur is het weer tijd voor de jaarlijkse happening waar duizenden mensen uit de Kop van Noord-Holland op af komen: Breezand op Stelten. Met meer dan 200 kramen en honderden verkoopmeters kan worden vastgesteld dat dit een van de grootste markten/braderieën is van Nederland.
De organisatoren zijn er ook deze keer in geslaagd een braderie/markt samen te stellen waar iedereen vindt wat hij/zij zoekt en waar groot en klein zich kunnen vermaken. Zoals elk jaar staan zondag 10 juni van 11.00 tot 17.00 honderden kramen opgesteld langs de bekende Zandvaart. Natuurlijk zijn er voor jong en oud gezellige attracties en leuke demonstraties. Ook kunnen de kleintjes weer gratis geschminkt worden. Er is live muziek, een stuntteam en geweldig straattheater die elkaar gedurende de dag afwisselen.

Gezellig terras

Langs de zandvaart wordt ook een gezellig terras gerealiseerd welke wordt bemand door de mensen van zorgboerderij 'Blij op de boerderij'. Met opbrengst van het terras hopen ze voldoende bij elkaar te brengen om leuke activiteiten met de bewoners te kunnen doen.
Zoals al eerder aangegeven is Breezand op Stelten een van de grootste jaarmarkten/braderieën van Nederland en de grootste van Noord-Holland. De kramen staan vanaf Hotel/Restaurant Bloemenlust langs de Zandvaart tot aan de kruising Zandvaart en Wijdenes Spaansweg. Deze route is wat Breezand op Stelten zo uniek maakt: gezellig en op een unieke makkelijk bereikbare plaats met voor elk wat wils zoals: tassen, leren riemen, gereedschap, speelgoed, posters, telefoon-accessoires, oliebollen, een gebakken visje, tuinornamenten, verse bloemen, et cetera.
Het bezoekersaantal schommelt elk jaar rond de 22.000 personen en de toegang is natuurlijk gratis. De marktkooplieden en de organisatie hopen dan ook dat het publiek ook weer in groten getale komt kijken (en kopen) in het gezelligste dorp van de Kop van Noord-Holland.

Meer berichten