Streetball Masters verovert Den Helder

  Nieuws

DEN HELDER - Den Helder staat 16 juni in het teken van Streetball Masters, de populaire 3x3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond. Die dag vindt op Willemsoord een van de twaalf voorronden plaats. De organisatie is in handen van Basketball Bolwerk Nieuwediep in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond.
3x3 basketball is een snelle, toegankelijke vorm van het traditionele 5 tegen 5 basketball die ook internationaal in opkomst is. Er wordt gespeeld in de categorieën U11 tot en met Elite. Ook doen er in Den Helder Pro League teams mee met spelers uit de eredivisie.
Streetball Masters is een tour langs 24 steden in Nederland, waarbij behalve een 3x3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën ook deelgenomen kan worden aan side events zoals een Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale, waar wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 3x3 basketball’. Tevens zijn daar mooie prijzen te winnen. Alle Nederlandse kampioenen winnen namelijk tickets verblijf naar een 3x3 toernooi in het buitenland!
Op internationaal niveau groeit 3x3 basketball minstens even hard. IOC en FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van basketball federaties, hebben dan ook besloten 3x3 basketball een officiële Olympische sport te maken. Tokio 2020.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.streetballmasters.nl.


Meer berichten