Wandelen langs Stelling van Den Helder

  Nieuws
Fort Erfprins. (Foto: Pieter de Vries)
Fort Erfprins. (Foto: Pieter de Vries) (rodi.nl)

DEN HELDER - Wandel donderdag 12 juli mee over de Napoleonroute, het wandelpad langs de Stelling van Den Helder. Een bijzondere plek waar natuur en geschiedenis samen komen. Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de tocht van 9.30 tot 12.00 uur en vertelt onderweg van alles over de geschiedenis en de flora en fauna bij de verdedigingslinie.
Napoleon bezocht Den Helder in 1811 en wilde van de stad het ‘Gibraltar van het Noorden’ maken. Hij gaf opdracht tot het bouwen van een verdedigingslinie met forten en aarden wallen. De wallen en forten zijn inmiddels begroeid geraakt en vormen nu een waar vogelparadijs en de bunkers langs de route worden niet langer bewoond door soldaten, maar door vleermuizen. De wandeling bevat wat hoogteverschillen; een paar stevige schoenen is dus aan te raden. Vanwege de lengte en de duur van de wandeling is deze wat minder geschikt voor jonge kinderen.
De wandeling gaat van start op het parkeerterrein van sporthal Sportlaan aan Sportlaan 58 in Den Helder. Deelname kost € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Vooraf aanmelden kan op www.gaatumee.nl. Ter plekke aanmelden en betalen is beperkt mogelijk.

Meer berichten