Elke stem telt voor Beleeftuin Pluto - Burgerinitiatief wijkvereniging Boatex genomineerd voor ANWB-fonds
  Nieuws

Wijkvereniging Boatex zet zich met haar burgerinitiatief Beleeftuin Pluto in voor een duurzame ontmoetingsplek voor jong en oud in de nautische buurt. (Foto: Wijkvereniging Boatex)
Wijkvereniging Boatex zet zich met haar burgerinitiatief Beleeftuin Pluto in voor een duurzame ontmoetingsplek voor jong en oud in de nautische buurt. (Foto: Wijkvereniging Boatex) (rodi.nl)

DEN HELDER - Het burgerinitiatief Beleeftuin Pluto van wijkvereniging Boatex is genomineerd voor het ANWB-fonds. Leden van de ANWB mogen tot dinsdag 31 juli een stem uitbrengen op bijvoorbeeld het Helderse plan om speeltuin Pluto op te knappen en duurzaam te maken voor de toekomst. Er wordt 11.500,- euro verdeeld onder de top drie en indien Beleeftuin Pluto dat haalt, dan valt het gewonnen bedrag volgens Cyril Kraak van wijkvereniging Boatex zeker in goede aarde. "Per provincie zijn er vijf initiatieven genomineerd en we kunnen alle stemmen dus zeker goed gebruiken. Met dat bedrag zijn we er nog niet, maar wel een eind in de goede richting tot het realiseren van Beleeftuin Pluto."


In het Marinapark zijn vier verschillende speeltuinen, die allen opgeknapt moeten worden. Juist vanwege de centrale ligging van speeltuin Pluto heeft wijkvereniging Boatex er in 2017 voor gekozen om een burgerinitiatief op te starten voor de realisatie van Beleeftuin Pluto. In juni 2019 moet dat resulteren in een ontmoetingsplek voor jong en oud. Dankzij de veilige, moderne, avontuurlijk en duurzame opzet moet Beleeftuin Pluto een buurt overschrijdende functie.

Ondersteunen


Het plan leverde al de winst in een verkiezing van gemeente Den Helder op met een bijbehorend bedrag van 5.000,- euro. In totaal is het benodigde bedrag 75.000,- euro en dus moet er nog wel het nodige gebeuren, zo realiseert ook Kraak zich. "We hebben verschillende fondsen aangeschreven die ons initiatief hopelijk willen ondersteunen. Het ANWB-fonds is daar één en als we tot de top drie van Noord-Holland behoren, dan zou het zomaar kunnen dat deze uitverkiezing een aanzuigende werking heeft."

Bekendheid


Naast de landelijke fondsen werpt de wijkvereniging ook een blik op het eigen achterland. "Via lokale ondernemers kunnen we doormiddel van diensten of producten op internetveilingen ook aan financiën komen. Bijkomend voordeel van ondersteuning van Helderse ondernemers zorgt ook voor de bekendheid onder inwoners van onze stad. Naar die verbinding zijn we actief op zoek, want dat moet er ook voor zorgen dat de Beleeftuin Pluto er komt."
Stemmen op de genomineerde partijen voor het ANWB-fonds, waaronder Beleeftuin Pluto, is mogelijk tot dinsdag 31 juli via: www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/fonds/noordholland/wijkvereniging-boatex-18096. Zie voor meer informatie ook www.beleeftuinpluto.nl of Facebookpagina: @BoatexDenHelder

Meer berichten