Schoonste strand van Noord-Holland

  Nieuws
(Fotocompilatie: Stichting Strandexploitatie Noordkop)
(Fotocompilatie: Stichting Strandexploitatie Noordkop) (rodi.nl)

DEN HELDER - Het strand van Den Helder is uitgeroepen tot schoonste strand van Noord-Holland. Dat werd donderdag 5 juli bekendgemaakt op Vlieland tijdens de uitreiking van de prijzen voor de Schoonste Stranden van Nederland.
“Een prachtig resultaat", volgens voorzitter Jan Roelofsen van Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN). "Den Helder heeft dit jaar enorm haar best voor gedaan om tot een betere score te komen. Op allerlei manieren zorgt de SSN ervoor dat strandgasten in samenwerking met de paviljoens schoon gedrag vertonen. Bij de strandopgangen spelen de borden met afvalvoorzieningen in op het ‘schoon’ gevoel. Bij alle strandopgangen zijn nieuwe informatieborden, afvalbakken en bankjes geplaatst. Ook zijn duidelijke stickers op de ruim 120 afvalbakken geplaatst. En als er toch rommel ligt? Dan ruimen de medewerkers van de SSN dit dagelijks op. Regelmatig gaan zij ook met de beachcleaner over het strand om de restanten afval op te ruimen. Dat werkt aanstekelijk: mensen laten steeds minder afval achter op het strand”.
Naast de uitverkiezing van het schoonste Strand van Noord-Holland is het Helderse strand geëindigd als vierde strand van Nederland. Strand Nederland organiseerde dit jaar de verkiezingen in de samenwerking met de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

Meer berichten