Chris de Potvis tot leven op voormalige V&D

  Nieuws
Met Chris de Potvis heeft Den Helder de grootste 3D mural van Nederland. (Foto: Leon Keer)
Met Chris de Potvis heeft Den Helder de grootste 3D mural van Nederland. (Foto: Leon Keer) (rodi.nl)

DEN HELDER - Den Helder pakt groots uit met 3D Street Art en maakt van de 770 m² gevel van de voormalige V&D in de Beatrixstraat een kunstwerk én publiekstrekker. De internationaal bekende Nederlandse street artist Leon Keer heeft zich laten inspireren tijdens zijn verblijf in de marinestad. En het resultaat is van ongekende grootte.


Het winkelende publiek kan langs een honderd meter lange gevel met verbazing elementen uit de forten van Stelling Den Helder gadeslaan. Zo komt onder andere het skelet van Chris de Potvis uit Fort Kijkduin er bijna tot leven. Het is de grootste 3D mural in Nederland. Hiermee komt Den Helder voor in het rijtje van wereldsteden als Los Angeles, Boston, Stockholm, München, Berlijn, Sarasota, Abu Dhabi, Dubai, Fukuoka Japan, Tampa en Seattle van Leon Keer.
Naast het werk van Leon Keer heeft de bekende Amerikaanse street artist Nate Baranowski een 3D street painting aangebracht op het trottoir van een brug, die geen brug meer is. Vanaf het aangebrachte viewpoint worden passanten onderdeel van de schildering en wanen zij zich naast het water of loop je over een touw naar je boot. Voor jongeren vanaf 12 jaar is een tweedaagse Street Art Challenge gehouden met graffitiworkshop door James Jetlag en konden kinderen er op los krijten in het stadspark.
Met 3D Street Art is Den Helder op weg naar het drie dagen durende feest van tien jaar stadsvernieuwing van de Helderse binnenstad dat van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september plaatsvindt.

Meer berichten