Opvoeddeskundige geeft tips

  Nieuws
Marina van der Wal. (Foto: aangeleverd)
Marina van der Wal. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Marina van der Wal geeft dinsdag 17 april een tweetal lezingen in MFC ’t Wijkhuis aan Texelstroomlaan 5 in Den Helder. De eerste lezing is voor ouders, deze lezing is van 12.30 tot 13.45 uur. Er is mogelijkheid om gebruik te maken van kinderopvang (0 tot 5 jaar). De tweede lezing is voor professionals in het kader van deskundigheidsbevordering. Deze lezing is van 15.00 tot 16.30 uur.
Van der Wal is opvoeddeskundige en bekend van radio en t.v. Ze neemt de aanwezigen op luchtige wijze mee in haar ‘kijk’ op opvoeding. Over ‘goed’ of ‘fout’ opvoeden gaat ze het zéker niet hebben. “Hou je van je kind? Fijn, dan denken we er hetzelfde over!” is één van haar vaste eerste vragen aan ouders die twijfels over opvoeden hebben. Dan wordt praten over onderwerpen als grenzen stellen, ruimte geven, loslaten, maar ook een gezonde leefstijl, een stuk makkelijker. Deelnemers ontvangen bruikbare tips om hier op hun eigen manier mee aan de slag te gaan.
Als professional blijkt het niet eenvoudig om zulke onderwerpen aan de kaak te stellen, bij ouders én kinderen. Hoe gaat men hier nu mee om als professional, hoe bereikt men ouders van kinderen en kinderen, tenslotte heeft iedereen het beste voor met de kinderen.
De lezingen worden aangeboden door JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in samenwerking met stichting kinderdagverblijf Den Helder (SKDH). Parlan, Basisschool de Trimaran, MEE&deWering, de GGD en de opvoedpoli. Aanmelden via www.jouw.teamsportservice/den-helder.nl of bij tites@teamsportservice.nl

Meer berichten