Ontdek de schat in De Helderse Vallei - Nature Hunt en volop andere zomerse activiteiten

  Nieuws
Er is deze zomervakantie meer dan genoeg te doen in De Helderse Vallei. (Foto: De Helderse Vallei)
Er is deze zomervakantie meer dan genoeg te doen in De Helderse Vallei. (Foto: De Helderse Vallei) (rodi.nl)

DEN HELDER - Zomer vieren in Den Helder is gemakkelijk. Het strand is dichtbij en ook De Helderse Vallei is de hele zomervakantie extra geopend met allerlei leuke activiteiten zoals Nature Hunt en ontbijten op de kinderboerderij.


Ook in de zomervakantie vroeg wakker? Mooi, want dan kunnen kinderen dinsdag of donderdag meedoen met ‘vroeg uit de veren’. Tussen 9.00 en 10.30 uur mogen zij de dierverzorgers meehelpen met hun werk. De stallen moeten uitgemest worden, de dieren krijgen te eten en sommige dieren mogen naar buiten. De activiteit kost € 3,00 per kind en is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Spannende tocht


Zin om een beetje te gaan puzzelen en speuren in de natuur? Doe dan mee met Nature Hunt, een spannende tocht vol opdrachten over het terrein van De Helderse Vallei. Wanneer deelnemers alle vraagstukken hebben opgelost, dan ontdekken zij de schat! Meedoen kan vrijdag 17, donderdag 23 en dinsdag 28 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur. Deelname kost € 1 per persoon en aanmelden is niet nodig.

Ontbijten


Voor een heerlijke en unieke belevenis kan men komen ontbijten op de kinderboerderij. Er staat koffie en thee klaar, deelnemers mogen zelf een ei in het kippenhok zoeken en een broodje boven het vuur bakken. Deze activiteit kost € 4,50 per persoon en er zondag 12, 19 en 26 augustus plek. Aanmelding vooraf is noodzakelijk.

'Out of the Box'


Zondag 12 augustus kan genoten worden van muziek tijdens de voorstelling ‘Out of the Box’ onder leiding van Tomas Kos in openluchttheater De Helderse Vallei. Deze middag wordt er geïmproviseerd gejammed door de Out of the Box Band en afwisselend zal er gezongen worden door de Dichtschilder, Tomas Kos, Ruben Nijhof en anderen. In de opstelling van de band is ruimte voor funky, bluesy en Nederlandstalige poëzie. Het optreden begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Windvanger


Er zijn in de natuur allerlei materialen te vinden waar iets moois mee te maken valt. Wat te denken van schelpen en drijfhout van het strand? Daar kunnen deelnemers woensdag 15 augustus een windvanger mee maken! De activiteit duurt van 14.00 tot 15.00 uur.

Bijendag


Leden van de Bijenhoudersvereniging Noord-Holland Noord organiseren zondag 19 augustus een Bijendag tussen 11.00 en 16.00 uur. Het is die dag de ‘Dag van de Honingbij’ en er worden diverse demonstraties en activiteiten verzorgd.
Kijk op www.deheldersevallei.nl/agenda voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de zomervakantie. Hier kan men zich ook aanmelden voor de diverse activiteiten.

Meer berichten