'Omgaan met boosheid'

  Nieuws

DEN HELDER - MEE & de Wering start in september met twee cursussen in Den Helder. Zowel de cursus ‘Omgaan met boosheid’ als de cursus ‘Sociale vaardigheden’ is bedoeld voor moeilijk lerende volwassenen. Beide cursussen bestaan uit tien bijeenkomsten. 'Omgaan met boosheid' start dinsdag 18 september, 'Sociale vaardigheden' gaat vrijdag 21 september van start.
De cursus 'Omgaan met boosheid' is bedoeld voor volwassenen die problemen hebben met hun boosheid. Vaak en snel ruzie hebben, dingen zeggen waarvan ze later spijt hebben en soortgelijke zaken komen aan bod. Onder leiding van twee cursusleiders leert men sociale vaardigheden en controle te krijgen over de boosheid, rustig te blijven als men kwaad wordt, een mening te geven zonder ruzie te maken, niet agressief te worden als iemand boos doet en voorkomen dat een situatie uit de hand loopt. Cursisten krijgen opdrachten mee om thuis oefeningen te doen. De cursus wordt dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur gegeven.
De een kan veel beter tegen kritiek dan de ander. De een maakt veel gemakkelijker een nieuwe vriend dan een ander. De een komt goed voor zichzelf op en zegt met gemak 'nee', terwijl iemand anders dat juist moeilijk vindt en niet durft te zeggen dat hij of zij het er niet mee eens is. Zijn dit soort dingen lastig? Doe dan mee met de cursus 'sociale vaardigheden'. Hier kan men leren hoe dit soort situaties aan te pakken. Deze cursus vindt vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur plaats.
Deelname kost € 15,- per persoon. De cursus wordt gegeven bij MEE & de Wering aan Bernhardplein 76E in Den Helder. Aanmelden kan via tel. 088-0075200.

Meer berichten