Bloemenpracht van het Refugium

  Nieuws
De zeldzame plant parnassia groeit alleen in de duinstreek. (Foto: Henk van Bruggen)
De zeldzame plant parnassia groeit alleen in de duinstreek. (Foto: Henk van Bruggen) (rodi.nl)

DEN HELDER - De fraaie stervormige parnassia bloeit nog tot en met september n het Refugium. De witte bloemen vallen op in dit natuurgebied. Hoe bijzonder deze plant is valt zondag 19 augustus te ontdekken tijdens de excursie naar het Refugium van 13.30 tot 15.30 uur. Onder leiding van een gids van Landschap Noord-Hollland gaat de wandeling door het voormalige sportveldencomplex, wat nu is teruggegeven aan de natuur.
In het Refugium grazen Schotse Hooglanders die de vegetatie kort houden. Parnassia groeit graag in deze voedselarme, vochtige duinvalleien. Het is een vrij zeldzame plant en die vrijwel alleen in de duinstreek groeit. In het Refugium kan men ook zo nu en dan een damhert zien. Geen wild exemplaar, maar het diertje ontsnapte in 2010 van de kinderboerderij. Sindsdien verblijft het hier tussen de Schotse Hooglanders en heeft het daar prima naar zijn zin.
De excursie gaat van start in de De Helderse Vallei aan De Helderse Vallei 9-11 in Den Helder. Deelname kost voor volwassenen € 7,-, kinderen € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en kinderen van beschermers € 2,-. Meer informatie en aanmelden kan via: www.gaatumee.nl

Meer berichten