Zigzaggend over hindernisbaan Willemsoord - Langste stormbaan op Mega Modder Monster Challenge

  Nieuws
De langste stormbaan komt naar Willemsoord. (Foto: aangeleverd)
De langste stormbaan komt naar Willemsoord. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - De langste survivalbaan ter wereld komt vrijdag 14 en zaterdag 15 september naar Willemsoord in Den Helder. De baan is voor kinderen, jeugd , volwassenen, sportief, niet sportief, getraind, ongetraind of zelfs bootcampers bedoeld. Beleef de leukste hindernissen en obstakels tijdens de Mega Modder Monster Challenge.


Een lange zigzag baan van meer dan 500 meter komt te liggen op het parkeerterrein Noord van Willemsoord en gaat verder op het exercitie terrein van de Koninklijke Marine tegenover het Marine museum. Deze hindernisbaan is aangemeld bij het Guiness Book of Records. Het huidige record staat nu op 490 meter en dit is de reden dat Den Helder nu voor een stapje meer gaat.

Sport


De organisatoren werken in diverse sectoren: sport, cultuur en jongeren. En dit is terug te zien in dit evenement waarin sport en cultuur verenigd worden. Het evenement is geschikt voor jonge kinderen, jeugd en volwassenen. Zo’n groot evenement kan alleen doorgaan als er sponsoren zijn. Diverse organisaties hebben hun medewerking verleend aan dit enorme event; onder andere het Marine museum, Scholen aan Zee, Mee & de Wering zijn al nauw betrokken.

Diverse leeftijden


Voor de Mega Modder Monster Challenge van zaterdag 15 september kan iedereen zich inschrijven. Er zijn diverse leeftijdscategorieën, te weten: 4 en 5 jaar, 6 tot en met 9 jaar, 10 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 17 jaar en volwassenen. De jongste kinderen gaan niet de volledige baan over, maar pakken het eerste deel. Dit gebeurt wel individueel. Langs de baan staan de vele vrijwilligers te helpen waar het niet lukt. Natuurlijk mogen de ouders wel aanmoedigen maar het is niet de bedoeling dat de ouders met de kids meegaan.
In de avonduren is het de beurt voor de volwassenen en zij gaan in tegenstelling tot de jongere categorieën in teams over de baan. Een team bestaat uit acht personen en dit mogen uitsluitend volwassenen zijn. Voor deze categorie zijn ook wisselbekers te winnen: één voor het meest origineel geklede team en één voor het snelste team. Zie voor meer informatie over deelname en deelnametickets: www.mmmchallenge.nl

Meer berichten