Boerenland Wandeltocht 2.0 met nieuwe routes

  Nieuws

REGIO - Nova organiseert op 30 september weer de jaarlijkse wandeltocht. Via boerenlandpaden gaat de route ook over een deel van de Westfriese Omringdijk. Het natuurgebiedje tussen Krabbendam en het Noord-Hollands kanaal wordt speciaal voor deze wandeltocht opengesteld. Een bezoek aan (en beklimming van) de doorzichtige uitkijktoren bij Nuwendoorn maakt deel uit van de route (met uitzondering van de 5 km).

Op de 15, 20 en 25 km route komen de deelnemers langs Molen F, kunt deze bezoeken en krijgt uitleg van de molenaar over het wel en wee van deze molen. De route loopt ook door Eenigenburg, pleisterplaats van de tocht: het museum. Dit jaar is er een tentoonstelling van pentekeningen van Wil de Bie en schilderijen van Albert van Dalsum. De toegang tot het museum is voor de deelnemers gratis (normaal € 4).

Gratis lot

Pleisterplaats van alle routes is bij Museum Eenigenburg, hier kunnen de wandelaars terecht voor koffie en gebak. Er ligt tevens een lekker appeltje te wachten. Extra pleisterplaats 15, 20 en 25 km: Café Halfweg in Burgerbrug. Voor deelnemers aan de 25 km is er nog een extra post ingericht nabij het Acon terrein. Bij de start krijg je een toegangsbewijs om het museum te kunnen bezoeken. Alle deelnemers ontvangen een gratis lot, waarmee je prachtige buitensportprijzen kunt winnen. Het totaal aantal deelnemers is vastgesteld op 750. Nog voorinschrijven ? Dat kan nog tot 25 september. Het is weer een avontuurlijke tocht met een vleugje cultuur.
Meer informatie en voorinschrijven: www.avnova.nl

Meer berichten