Zwerven door fraaie natuurgebieden bij Den Helder

Nieuws

DEN HELDER - Wandel mee op donderdagmorgen 20 september en ontdek de boeiende natuur rond Den Helder. Samen met een gids van Landschap Noord-Holland zwerf je langs bos, strand en duin. De gids kan je alles vertellen over de flora en de fauna in deze gebieden. Over graspiepers en andere trekvogels die nu volop langs de kust naar het zuiden trekken, over de bijzondere grijze duinen, en over wat Landschap Noord-Holland doet om het zo mooi te houden als het nu is.

De geschiedenis van dit natuurgebied gaat 400 jaar terug. Toen lag hier het eiland Huisduinen dat in 1570 geheel verdween tijdens de Allerheiligenvloed. Bewoners wisten het weer terug te winnen van de zee en inmiddels is het opgegaan in het ingepolderde land er achter. De contouren zijn nog te herkennen in het landschap. Tijdens deze zwerftocht ga je van de paden af en struin je dwars door het gebied. Trek daarom goede wandelschoenen aan. Meld je aan en geniet van de geweldige Helderse natuur.
Donderdag 20 september 2018 van 09.30 tot12.00 uur. Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Reserveren: www.gaatumee.nl.