Feestelijke opening op De (Kleine) Vlieberg

  Nieuws

DEN HELDER - Aanstaande woensdag, 19 september, is de officiële opening van het kinderdagverblijf ‘de Kleine Vlieberg’ en de opening van het vernieuwde gebouw van basisschool de Vlieberg. Sinds maart dit jaar is De Kleine Vlieberg in basisschool de Vlieberg gehuisvest. De Kleine Vlieberg biedt opvang voor kinderen van 0-4 jaar.
Baby’s en peuters kunnen zich heerlijk uitleven in een nieuwe ruimte en tuin met natuurlijke speelmaterialen. De school werkt nauw samen met De Kleine Vlieberg en zorgt zo voor een doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar. De school heeft in de zomervakantie een grote renovatie ondergaan en straalt rust en ruimte uit. Het nieuwe logo sluit daar naadloos bij aan. In het logo is de betekenis van de Vlieberg terug te vinden. De zandbank (vlietberg = Vlieberg) is de plek waar de zeehond zijn soortgenoten ontmoet. De naam ontleent zich aan een verhoogd stuk land dat bescherming biedt, een vluchtheuvel waar je veilig bent. Dat beeld van die veilige plaats hebben de naamgevers van onze school voor ogen gehad. De Vlieberg: een plek waar een kind zich veilig en thuis moet kunnen voelen.
De opening valt samen met het jaarlijkse zomerfeest. Om kwart voor 12 wordt het zomerfeest feestelijk gestart. De kinderen kunnen van 12 tot 14 uur genieten van diverse spelletjes als bingo, spijkerbroek hangen, een stormbaan en kunnen zij geschminkt worden. Om 14 uur zijn de kinderen uit en is het gebouw nog een uur open voor belangstellenden. Ouders, kinderen, grootouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de prachtig verbouwde school, het kinderdagverblijf en in het bso lokaal (na schoolse opvang).

Meer berichten