Kinderen voor één dag piloot - Hoogvliegerdag laat dromen uitkomen op Den Helder Airport
  Nieuws

Tijdens de Hoogvliegerdag genieten vaders en zonen op Den Helder Airport. (Foto: Stichting Hoogvliegers)
Tijdens de Hoogvliegerdag genieten vaders en zonen op Den Helder Airport. (Foto: Stichting Hoogvliegers) (rodi.nl)

DEN HELDER - Voor zesendertig chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar kwam zaterdag 6 oktober een droom uit toen zij voor één keer in hun leven zelf een vliegtuig mochten besturen. Deze jeugdige piloten-in-de-dop waren door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om tijdens de Hoogvliegerdag op Den Helder Airport onder begeleiding van ervaren piloten een vlucht te maken, daarbij vergezeld door ouders, verzorgers en broertjes of zusjes.


Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers hebben ook een tweetal bedlegerige meisjes deze vlucht mogen maken. Na afloop is aan iedere Hoogvlieger een vliegbrevet uitgereikt. De vluchten zijn uitgevoerd met dertig sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland.

Uniek


Uniek voor de Hoogvliegerdag op Den Helder Airport is dat kinderen naast hun individuele vlucht ook een vlucht in een helikopter mochten maken. Dit werd mogelijk gemaakt de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie (NOGEPA) in samenwerking met CHC Helicopters.

Konvooi


Voor de kinderen begon de dag al speciaal, want zij werden ’s morgens ontvangen bij de Van Veen Transportgroep aan de Mastenmakersweg en vandaar in een konvooi van vrachtwagens en onder politiebegeleiding naar Den Helder Airport gereden.

Knuffeldieren


Naast vliegen waren er voor de kinderen op de Hoogvliegerdag nog vele andere activiteiten: een bezoekje aan de verkeerstoren en de Traditiekamer van de Marineluchtvaartdienst, uitgebreid oefenen op vliegsimulatoren, spelen met lego, bekijken van een heuse NH90 gevechtshelikopter of de brandweerauto van de luchthaven. Naast een springkussen waren er ook clowns, sprookjesfiguren, stormtroopers en levensgrote knuffeldieren. Het mobiel medisch team van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord was aanwezig met een ambulance en gaf de SAR helikopter een demonstratie van een reddingsoperatie. Rond het middaguur was er ook een runway-run met alles wat rijdt, ligt geeft en lawaai maakt. Ruim veertig vrijwilligers waren tijdens deze dag actief om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.
In haar 10-jarig bestaan heeft Stichting Hoogvliegers in ieder jaar van haar bestaan bijna duizend kinderen een unieke dag laten beleven door ze te laten vliegen in een helikopter of vliegtuig. Stichting Hoogvliegers is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van donaties, giften en opbrengsten van acties. Kijk voor meer informatie op: www.stichtinghoogvliegers.nl

Meer berichten