Familieraad behartigt belangen bewoners Stichting Philadelphia

  Nieuws
Margreet Bakker, Anneke Vermeulen en Janny Leurs van de Familieraad. (Foto: Vincent de Vries / RM)
Margreet Bakker, Anneke Vermeulen en Janny Leurs van de Familieraad. (Foto: Vincent de Vries / RM) (rodi.nl)

JULIANADORP - Zitting nemen in de Familieraad van Stichting Philadelphia levert behoorlijk wat op, want naasten van bewoners van woonlocaties hebben zo medezeggenschap en kunnen het geluid van hun naasten laten horen. Voor Janny Leurs, Margreet Bakker en Anneke Vermeulen biedt de functie dan ook genoeg uitdaging. "Als ouders kunnen wij zo onder de aandacht waar behoefte aan is én waar de medewerkers op kunnen letten. Dat doen wij niet alleen voor onze kinderen, maar voor alle bewoners van de woonlocaties van Stichting Philadelphia", zegt Vermeulen.


De Familieraad van Stichting Philadelphia telt momenteel vier leden, maar als het aan de dames ligt dan kan dat aantal zeker uitgebreid worden. Leurs: "Onze kinderen wonen toevallig allemaal in Pura Vida in Julianadorp. Het zou fijn zijn als naasten van de andere woonlocaties van Stichting Philadelphia ook zitting nemen in de Familieraad. We komen zes à zeven keer per jaar samen om tijdens een vergadering te bespreken wat er goed gaat en waar behoefte aan is. Sowieso vatten we elke vergadering samen in de nieuwsbrief die we naar familieleden van bewoners sturen, want het is belangrijk dat iedereen op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen Stichting Philadelphia en de woonlocaties."
Onderwerpen die besproken worden in de Familieraad hebben onder andere betrekking op veiligheid, voeding en wonen. "Hierbij luisteren wij naar de geluiden die wij opvangen van de bewoners", stelt Vermeulen. "Zo kregen we ooit op- en aanmerkingen over de voeding. Dat is toen opgepakt door de cateraar. Zoiets lijkt wellicht futiel, maar is toch erg belangrijk en het wordt erg gewaardeerd door de bewoners." Naast de besprekingen die de Familieraad onderling houdt, organiseren zij thema-avonden voor naasten met aansprekende onderwerpen. Leurs: "Over financiën hebben we een goed bezochte thema-avond gehouden. Dan blijkt dat de veranderingen in de regelgeving vanuit Den Haag veel vragen oproepen en dan nodigen wij een deskundige spreker uit om helderheid te scheppen."
Interesse om zitting te nemen in de Familieraad van Stichting Philadelphia? Woensdag 31 oktober vindt er een Stampotavond plaats waarbij kennissen, vrienden en familieleden van bewoners aan kunnen schuiven om meer informatie te krijgen over deelname aan de Familieraad. Aanmelden kan bij Pura Vida aan Meester J. Hendrikxstraat 17 in Julianadorp en het Wooncomplex aan Landbouwstraat 238 in Julianadorp.

Meer berichten