Helderse jonge helden

  Nieuws

DEN HELDER - De zoektocht naar kandidaten voor de jeugdlintjes 2018 is nog volop aan de gang. Woensdag 14 november reiken burgemeester Koen Schuiling en wethouder Peter de Vrij de jeugdlintjes uit aan jonge inwoners die een bijzondere prestatie hebben geleverd of zich belangeloos hebben ingezet voor een ander of voor de stad.
Met het jeugdlintje wil Den Helder deze jonge mensen bedanken voor hun inzet. Wie een jongere kent die een Jeugdlintje verdient kan hem of haar aanmelden voor maandag 22 oktober. Alle jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar, die zich voor anderen of voor de stad inzetten zonder dat ze daarvoor worden beloond, komen in aanmerking voor een jeugdlintje.
Iets dat zo gewoon lijkt is niet altijd vanzelfsprekend. Een neefje dat iedere week de hond van een zieke buurtbewoner uitlaat. Een buurmeisje dat wekelijks vrijwillig clubgenoten coacht of een vriendinnengroep die gehandicapten leert paardrijden. Klaar staan voor een ander is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend en daarom verdienen jongeren die dat wel doen het Helderse jeugdlintje.
Iedereen - vaders, moeders, opa’s, oma’s, vrienden, buren, scholen, clubs of verenigingen en ga zo maar door – kan iemand voordragen. Zij worden hierbij dan ook uitgenodigd om kandidaten aan te melden. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. Meer informatie over het aanmelden is te vinden in de folder ‘Wie verdient een jeugdlintje’. Deze folder is op te vragen bij Bureau Kabinet via tel. 0223-678165 of via e-mailadres i.talacko@denhelder.nl of m.hoolboom@denhelder.nl . De folder en het aanmeldingsformulier downloaden kan via www.denhelder.nl/jeugdlintje
De ontvangen aanmeldingen worden beoordeeld door een speciaal samengestelde jury. Zij nomineert hieruit de beste, meest bijzondere kandidaten. Het jeugdlintje wordt woensdag 14 november – rond de Dag van de Rechten van het Kind - tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt in School 7.

Meer berichten